7 punkter om ingefära!

7 punkter om ingefära!

Bra för hjärtat, motverkar förkylning och botar illamående. Studierna om ingefära är många och vi känner att vi har för lite ingefära i kosten!

1. Ingefära sägs vara bra för hjärtat.

Att äta ingefära sägs sänka kolesterolet. Det leder bland annat till en minskad risk för hjärtsjukdomar, högt blodtryck och stroke.

 

2. Ingefära är bra mot förkylningar.

Många upplever att ingefära lindrar vid förkylningar och till och med kan motverka förkylningen innan den har börjat på riktigt. Ingefära sägs vara anti-inflammatoriskt och innehåller antioxidanter.

 

3. Ingefära botar illamåendet.

Ingefära är toppen om du mår illa. Studier visar att ingefäran bland annat lindrar illamående under en graviditet och efter operationer.
Källa: Studien ”Effectiveness and safety of ginger in the treatment of pregnancy-induced nausea and vomiting.”


4. Det är bra för magen.

Ingefära är en klassisk huskur vid magsjuka och andra besvär med magen. Ingefäran minskar gasbildning och kan hjälpa vid diarée.

5. Ingefära kan lindra migrän.

Att äta ingefära varje dag sägs motverka inflammatoriska ämnen i hjärnans blodkärl. Ingefära hjälper också mot illamåendet man kan känna under ett migränanfall.

 

6. Det är bra om du vill gå ner i vikt.

Ingefära ökar matsmältningen. Ingefäran kan inte göra jobbet åt dig, men är ett bra komplement om du vill hålla dig i form. En studie från Columbia University visar att det är lättare att stå emot hunger om man äter eller dricker ingefära på morgonen. Enligt studien förbränner du ungefär 43 kalorier genom att äta ingefära.

Källa: Studien ”Ginger consumption enhances the thermic effect of food and promotes feelings of satiety without affecting metabolic and hormonal parameters in overweight men: a pilot study.”

 

7. Det ökar blodcirkulationen.

 Ingefära är perfekt att äta, eller ha i en dryck, om du fryser. Ingefära sägs öka blodcirkulationen vilket gör att du känner dig varmare.

Text: Redaktionen


Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.