6 personer du stör dig på i gymmet

6 personer du stör dig på i gymmet

Att träna på gym kan vara jobbigt. Men inte alltid på grund av träningen. Ibland kan gymmets andra medlemmar vara det som orsakar dina största utmaningar. Här lär du dig vilka de är – och hur du lokaliserar dem!

Vrålaren
Har du någonsin klivit in på ett gym har du garanterat kommit i kontakt med denna högljudda individ. Att skrika ut de sista repetitionerna är vi nog många som gör, men denna person nöjer sig inte där. Varje lyft, i varje övning ska gormas ut enligt mottot ”ju mer jag hörs, desto starkare blir jag”. För en mer komplett symfoni ackompanjeras vrålandet med att slänga diverse hantlar och vikter i marken. Något som sedermera på ett mycket effektivt sätt förstör träningslusten för alla inom 2 mils radie.

Den översociala
De flesta är på gymmet för att träna, men denna individ är fokuserar hellre på den sociala biten. Denna person finns på alla gym och har som specialitet att vara social på ett ytterst störande sätt. Att inleda konversationer mitt under pågående maxlyft är inga konstigheter för den här personen som mer eller mindre gör det till en sport att söka upp andra personer under så opassande omständigheter som möjligt.  Att du tydligt visar dig upptagen med stora hörlurar och blicken riktad åt annat håll rör inte hen i ryggen. Det tolkas snarare som en attraktiv utmaning.

Den allvetande
Att det finns många sätt att nå träningsresultat på är de flesta överens om. Men inte Mr allvetande. Hans väg (för detta är påfallande ofta en man) är självfallet den enda och allt annat är enligt personen i fråga inkorrekt. Han informerar mer än gärna om sin enligt egen utsago, outtömliga kunskapsbank och delar med sig av sina tips till allt och alla. Om du frågat efter hans hjälp eller ej är sekundärt. Oavsett vilken övning du valt så menar han på att en annan är bättre. Och hittar han inget sätt att såga övningen i sig är det istället ditt utförande som får sig en rejäl dos kritik. Du borde gå djupare, hålla smalare eller stå bredare. Intressant nog är denna gymmedlem sällan speciellt vältränad själv – förmodligen för att han lägger mer energi på andras träning än sin egen. 

Den stökige
Om du inte stött på denna individ, som behandlar gymmets lokaler som sitt stökiga sovrum, har du troligtvis inte varit på många gym. Med en imponerande förmåga lyckas hen placera vikter och annan utrustning på så konstiga ställen att de praktiskt taget är omöjlig att hitta. Att sätta tillbaka hantlarna på samma plats som hen tog dem ifrån är ingenting för denna individ – det gör ju ändå receptionisten sen. Den här personen är även formidabel i konsten att ”glömma” torka bort sin egen svett från bänkar och dylikt, vilket gör hen till en av de mest ogillade personerna av alla gymmets medlemmar. 

Den hygienfientlige 
Har du inte stött på hygienfientlige på ditt gym så är du antagligen den personen själv. För är det någon som gör starkt intryck på andra i sin omgivning så är det denna individ. När andra tycker att dusch och deodorant är självklarheter ser personen i fråga dessa företeelser enbart som tidskrävande och överflödiga. Hen är av allt att döma inte medveten som sin distinkta odör – men det är definitivt alla andra. Då hen har samma effekt på resterande gymbesökare som Moses hade på röda havet blir det nämligen svårt att undvika.

Multitaskern
Att träna är bra. Men att visa för andra att du tränar är betydligt viktigare enligt multitaskern.  Prio nummer ett vid varje träningspass är de obligatoriska träningsbilderna i gymmet, samt diverse statusuppdateringar på sociala medier. Att den största delen under passet läggs vid selfieplåtning är heller inga konstigheter – snarare en förutsättning för att passet ens ska kunna motiveras. Inte sällan är detta också en person som sedermera tenderar att klaga över uteblivna resultat från träningen, något som för personen i fråga är helt obegripligt. 

Instagram: @Sporthälsa
Skribent:  Daniel J Larsson

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras