5 tips inför din höstlöpning

Den mörka löpsäsongen är här och det kan kännas lite läskigt att springa ensam? Enligt studier är det främst kvinnor som känner sig otrygga, men det finns knep för att kunna fortsätta med din härliga höstlöpning. Här ger vi dig några.

5 tips inför din höstlöpning

1. Spring tillsammans med en/flera vänner! Det är både roligare och känns tryggare med tanke på såväl skador som andra faror.

2. Sök dig till ljuset! Spring i elljusspår, längs vägar med lampor och lys upp själv med en pannlampa. Välj gärna en pannlampa som är optimerad för löpning.

3. Var synlig! Använd reflexväst, kläder med reflex på eller andra reflexer du sätter på dig.

4. Tänk på fötterna! Använd skor som är sköna och som är anpassade för underlaget. När det börjar bli halt ute – välj skor med grovt mönstrad sula och/eller dubbar.

5. Klä dig rätt! Lager på lager är bra så att du kan klä av dig successivt om det blir för varmt. Och se till att skydda det som ”sticker ut” mest, d.v.s. huvudet, händerna, fötter, bröst och rumpan.

Ytterligare ett tips för rolig och trygg höstlöpning – gå med i en löpgrupp

Med konceptet Girls Night Out vill SILVA tillsammans med Löplabbet och Runner’s World inspirera kvinnor att fortsätta springa utomhus, året runt.

Vi är många som gillar att vara aktiva utomhus och gärna året runt. Vi vill inte att mörkret ska stoppa oss från att springa, gå eller vara ute i vår fantastiska natur. Att springa med bra utrustning är bara en start, att springa tillsammans är det som verkligen gör skillnad.

För 3e året i rad kommer SILVA ge sig ut på turné med Girls Night Out och bjuda in tjejer till mörkerlöpning i sällskap av en pannlampa och ett par löparskor.

Inspirera tjejer att våga springa ute trots mörkret

Genom Girls Night Out hoppas SILVA kunna hjälpa deltagarna att hitta nya löparkompisar att fortsätta mörkerträna med även efter eventet. Deltagarna får experttips på vilken pannlampa som är bäst för just löpning och vilka löparskor som lämpar sig perfekt mot det mer hala höst- och vinterunderlaget. Allt detta för att få fler tjejer att våga ge sig ut och känna sig lite mer trygga även när det är mörkt utomhus.

Samlingsplats för löpeventet är i Löplabbets butik i respektive stad.

Girls Night Out arrangeras:

  • Oslo 18 oktober (Emelie Forsberg gästar)
  • Bergen 23 oktober
  • Sandnes 24 oktober
  • Kristiansand 25 oktober (Ida Nilsson gästar)
  • Uppsala 30 oktober
  • Umeå 1 november
  • Trondheim 6 november
  • Lund 13 november (Mimmi Kotka gästar)

Mer information om Girls Night Out hittar du här: www.silva.se/girls-night-out

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.