5 snabba med Maraton-Petra Månström – månadens hälsoinspiratör

maraton-petra månström

Maraton-Petra Månström – löpcoachen, poddaren, författaren och influencern som har fått många utmärkelser inom träning och du även sett i TV-rutan? Hur lyckades hon med allt detta? Hur ser hennes träning ut? Vilka hälsotips vill hon ge dig? Det och mycket mer hittar du i vår intervju.

Är du en av alla tusentals trogna som följer och inspireras av träningsprofilen Maraton-Petra Månström? Vi är inte förvånade. Petra möter du på flera arenor, både som personlig tränare, löpcoach, författare, influencer och “livsnjutare” som hon kallar sig själv för. Många titlar men det finns bara en Petra Månström. Hur går allt detta ihop? Här får du en närmare bild av vår stora inspiratör, hennes träning och bästa hälsotips till dig.

5 snabba med Maraton-Petra Månström

1. Din ”korta” om dig och hur du hamnade här?

Foto: Evelina Sigetty

– Jag är kemisten som kastade labbrocken och blev journalist. Som journalist blev jag av en slump maratonbloggare när jag jobbade i på Svenska Dagbladet, min blogg fick ett stort genomslag och efter att jag lämnade det jobbet har jag fortsatt att inspirera om löpning, annan träning och hälsa i mina kanaler. Träningsmässigt har jag alltid gillat att röra på mig. Simmade en hel del som yngre, sedan gympa på Friskis & Svettis, senare gymträning och sen kom löpningen in i mitt liv.

2. Hur ser din träning och kost ut idag?

– Idag blandar jag löpning, styrka, rodd med mera och älskar det. Kostmässigt äter jag det jag är sugen på och tänker väldigt lite på hur jag äter. Älskar ”ren” mat gjord på riktiga råvaror och så lite processat som möjligt. En grillad köttbit och ett glas rött till är favoritmaten.


3. Om du skulle ge våra läsare enbart 3 hälsotips – vilka är det?

1. Våga lyssna inåt och på så sätt hitta svaren på vad just DU mår bra av.
2. Övertänk inte. Det finns inga rätta svar när det kommer till hälsa, var spontan så brukar det bli allra bäst.
3. Försök att inte titta för mycket på vad andra gör. De är inte du, därför är det omöjligt att jämföra sig med andra.

4. Din absolut bästa övning och värsta?

– Favoritövningen är nog långrodd i dragmaskinen. En härlig övning som tar fint på ledsna kontorsryggar och löparryggar. Hatövningen är chins, haha! Kämpat i många år för att klara en, ibland har jag orkat en men så tappar jag motivationen och är tillbaka på ruta ett igen.

5. Var och hur möter vi dig härnäst?

– Just nu arbetar jag med mina nya träningsprogram för löpare som vill springa halvmaraton och maraton. Om jag får skryta lite så är jag väldigt stolt över upplägget, för det är en hel del inslag som nog många aldrig har sett i ett träningsprogram för löpare tidigare.

Foto: Evelina Sigetty

Tack för intervjun, all inspiration du ger oss och stort lycka till med allt framöver Petra!

Mer av Maraton-Petra Månström hittar du här:

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.