5 heta träningstrender under 2017

5 heta träningstrender under 2017

Precis som med allt annat går det trender inom träningsvärlden. I år hittar du bland annat högintensiv intervallträning och den lugna träningsformen yoga, med på trendlistan.

High Intensity Interval Training (HIIT) – Högintesiv träning som pågår under en kortare tid, ofta varar passen inte mer än 30 minuter. Under denna tidsperiod utsätts du för intensiv träning med korta pauser. Detta har blivit en populär träningsform i vårt stressade samhälle.

Kroppsträning – Att träna med sin egen kropp som främsta redskap har varit populärt sedan lång tid tillbaka. Styrka och rörlighet är en viktig del i vårt välbefinnande. Samtidigt som du sparar pengar finns det stora fördelar med att använda kroppen som träningsredskap – du får en ökad kroppskontroll, bättre balans, ökad rörlighet och styrka i hela kroppen vid denna typ av träning.

Utbildning inom personlig träning  – I en växande fitnessvärld blir behov av en utbildad personlig tränare alltmer utbrett. Att anlita en personlig tränare är inget nytt och med flertalet tillgängliga utbildningar, väljer många att utbilda sig själva till PT istället.

Läs om hur du kan träna dig frisk här

Yoga – Den prestationslösa och lugna träningsformen har egentligen funnits med oss i urtider. Numera finns en mängd olika yogaformer att välja mellan. Du kan exempelvis träna yoga i en uppvärmd sal och du kan även välja en meditativ eller fysisk yogaklass.

Bärbar teknologi – Idag är det trendigt med bland annat pulsklockor och aktivitetsarmband, som gör att du lätt kan registrera din träning och mäta resultaten.

Träna dig stark och smidig med balett

Text: Madeleine Skiljaica

Bild: Pixabay

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.