5 fördelar med att träna med träningsband

Träningsband är perfekt för dig som vill träna hemma eller som vill ta med dig träningen när du reser, men fördelarna slutar inte där. Det finns många fördelar med dessa enkla träningsverktyg, inklusive mångsidighet, bekvämlighet, säkerhet och effektivitet. Ju mer du lär dig om fördelarna med träningsbandövningar, desto mer motiverad blir du att använda dem.

Träningsband är ett billigt träningsverktyg och ett bekvämt alternativ för människor i alla åldrar och träningsnivå. Men låt inte deras enkelhet lura dig. Övningar med träningsband är förvånansvärt effektiva och de erbjuder många fördelar jämfört med traditionella fria vikter. Här är fem fördelar till varför du bör investera i ett gummiband redan idag.

5 fördelar med att träna med träningsband

1. De är kostnadseffektiva

Oavsett om du köper dem individuellt eller som en uppsättning så är träningsband ett billigt tillskott till ditt hemmagym. Vissa träningsband säljs även med en guidad träningsvideo.

2. Kan enkelt anpassas till olika nivåer

Gummibanden finns i flera motståndsnivåer, vanligtvis i olika tjocklekar som ger lätt, medel eller tungt motstånd. Du kan ytterligare justera motståndet under träning genom att sträcka på bandet, samt genom att kombinera flera motståndsband för att öka utmaningen.

3. Tränar hela kroppen

Många träningsband kommer med rekommenderade övningar för nästan alla större muskelgrupper i din kropp. Genom att till exempel trampa i ena änden av bandet eller fästa det runt ett objekt, öppnar du upp för många olika träningsmöjligheter.

4. De tar upp minimalt med plats

När du inte har mycket utrymme för ett komplett hemmagym är ett träningsband ett bra alternativ som kan förvaras på mycket litet utrymme. Du kan hänga dem på en krok när du tränat eller vika ihop dem och förvara dem i en låda. Tack vare träningsbandens storlek och lätta vikt är de dessutom perfekta att ta med sig när du reser. Det finns många träningsbandövningar som enkelt kan göras i det lilla utrymmet i ett hotellrum.

5. Säker träning

Motståndsband erbjuder styrketräning utan risk för att du tappar en tung vikt på foten eller krossar fingrarna mellan viktplattorna. Det gör dem idealiska att träna med när du inte har en personlig tränare eller träningspartner på plats för att hålla ett öga på dig.

Läs mer om träningsband och andra träningsredskap och hitta det som passar just dig här 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras