5 appar som förbättrar kvinnors hälsa och livskvalité

Lär dig mer om kvinnokroppen och ta makt över dina hormoner, fertilitet och hitta rätt träning under en graviditet. Här listar vi 5 appar som förbättrar kvinnors hälsa och livskvalité.

I samband med Internationella kvinnodagen 8 mars vill vi lyfta kvinnor som jobbar för att förbättra kvinnors hälsa och livskvalité. Bland annat via appar som vägleder kvinnor mot ökat välbefinnande, hormonhälsa, fertilitet, genom en graviditet, moderskap och mycket mer.

Här hittar du 5 av Apples rekommenderade appar och fantastiska kvinnorna bakom dom. 

5 appar som förbättrar kvinnors hälsa och livskvalité

1. Olivia

Olivia grundades 2020 av Hannah Lindström och Amy Aanen, med den gemensamma visionen att förbättra kvinnors välbefinnande. Med tron att alla kvinnor ska ha kontroll över sina egna hormonresor, och inte begränsas av det. Hela livet och dess olika faser.

Olivia hittar du här på App Store!

2. Hormona

Hormona skapades av kvinnor, för kvinnor, med deras hormonhälsa i centrum. De stöds av ledande endokrinologer, gynekologer och nutritionister, vilket innebär att den kombinerade kunskapen bakom Hormona är oöverträffad och att din hälsa är i säkra händer. Genom att fokusera på data och banbrytande forskning hjälper de kvinnor att bättre förstå och leva med balanserade hormoner varje dag. Bakom Hormona stårKarolina Löfqvist (CEO) och Jasmine Tageson (COO).

Hormonakan hittar du här på App Store!

3. Tilly

Tilly är en fertilitetsapp av Jenny Ann Ax:son Johnson och Anna Sane. De har båda erfarenheter från dramatisk avslutade graviditeter och påfrestande IVF-behandlingar på vägen mot att skaffa barn. Nu bygger de en fertilitetsapp inom ”femtech” för att guida andra som går igenom liknande upplevelser.

Tilly hittar du här på App Store!

4. LEIA

LEIA grundades av Astrid Gyllenkrok Kristensen och Sandra Wirström, mammorna som brinner för kvinnors hälsa. LEIA, som betyder Lejoninna på latin, startades för att lyfta mammor som de beskyddare och urkrafter de är. Bakom appen finns också specialister inom kvinnohälsa: barnmorskor, gynekologer, amningsexperter, föräldracoacher, fysioterapeuter, specialister på förlossningsdepression och flera.

LEIA hittar du här på App Store!

5. Preggers

När Amanda Avsan och maken Patric blev gravida började de leta efter en bra och användbar app för att följa sin graviditet. I brist på resultat grundade dem Preggers, en app som gör det lätt och roligt att följa sin graviditet – samtidigt som användaren ska kunna ta del av relevant information och användbara verktyg. Som en rolig detalj illustreras även storleken på barnet med en ny frukt eller grönsak varje vecka.

Preggers hittar du här på App Store!

Kvinnors hälsa berör oss alla. Happy women’s day QUEENS!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.