3 rörlighetsövningar för löpare – film från appen Mized

3 rörlighetsövningar för löpare - film från appen Mized

Vi på SportHälsa har testat den nylanserade träningsappen Mized – Sveriges första kompletta digitala träningsverktyg där du kan planera, genomföra och registrera din träning. Här berättar vi mer om appen, din ”PT i fickan”, samt visar en film med 3 rörlighetsövningar för löpare ur ett av dess träningsprogram.

I appen Mized hittar du färdiga träningsprogram för olika mål, i olika nivåer och med progression. Några exempel är olika program för styrka, konditionsträning, hemmaträning, inför de olika loppen i Klassikern, bålkontroll, rehabilitering och rörlighet för löpare. Dessutom kommer hela tiden nya program av olika PTs att läggas till, så du får hela tiden få nya övningar, utmaningar och mål att jobba mot.

Välgörande träning, förslagsvis i samband med din löpning, är olika rörlighetsövningar. Här visar Anna Lissjanis 3 exempel från ett av programmen i appen.

3 rörlighetsövningar för löpare från Mized

1. Rörlighetskombination med utfall.

2. Huksittande töj med rotation: Sitt på huk, vrid upp ena armen mot luften och sträva efter att ha rumpan kvar neråt och att du driver upp armen.

3. Gående knäkram: Gå framåt och stanna i varje steg för att lyfta ena benet.

Appen Mized är perfekt för dig som gillar att variera din träning med nya övningar och upplägg. En annan smart funktion är kalendern där du kan logga egna träningspass och upplevd känsla, samt att du kan lägga upp en träningsplan i förväg genom att välja bland de olika programmen. Sen är det bara att plocka ur de russin du gillar till din träning, eller följa rakt av om du vill slippa tänka och bara köra.

Läs mer om Mized här. Appen laddar du sen ner gratis här på App Store eller här på Google Play. Vill du sen uppgradera till Premium-medlemskap för att få tillgång till samtliga träningsprogram kostar det 139 kr/månad, 299 kr för ett kvartal eller 995 kr för ett år.

Text och film: Anna Lissjanis

Följ gärna SportHälsa här på Facebook för att inte missa ny inspiration.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.