3 enkla steg för att förbättra din hälsa

Denna artikeln innehåller annoncerat innehåll. 

Det första steget mot ett hälsosamt liv är att vilja äta mer hälsosamt, men när man väl har valt att göra det kan det vara svårt att komma igång. Det är inte alltid att motivationen är nog, men med lite inspiration är det enkelt att komma igång. Här berättar vi hur, med tre enkla steg.

Har du problem att ändra dina vanor kan en liten knuff vara bra för att ändra din livsstil. Det är inte en liten eller simpel sak att göra om i sin diet, så om du har behov av den lilla knuffen så ska du läsa vidare här.

Här kan du läsa om fyra enkla steg för att komma igång och förbättra din hälsa på ett hållbart sätt. Här får du inspiration på saker som du enkelt kan införa i ditt liv, och innan du vet om det har du påbörjat din resa mot ett hälsosammare liv. 

3 enkla steg för att förbättra din hälsa

1. Få i dig rätt mat varje dag

Vet du att det är viktigt att man får i sig frukt och grönt varje dag? Enligt Livsmedelsverket kan man minska risken för bland annat fetma, hjärt- och kärlsjukdom och vissa typer av cancer genom att äta frukt och grönt varje dag. De behövs så lite som 500 g för att förbättra din hälsa, men ibland kan det vara svårt att handla in rätt mat. 

Ett enkelt sätt att se till att man får hälsosam mat varje dag är att beställa en hälsosam matkasse. Det finns olika sorter beroende på vad du gillar och med HelloFresh matkasse kan du välja vegetarisk, kalorismart eller fisk och grönt om du vill garantera hälsosam mat i vardagen. 

Inte nog med att det är smakrikt och miljövänligt, så är det också väldigt hälsosamt och kan förbättra din hälsa markant. Bara genom att få en matkasse med grönsaker kan du leva längre och bättre. 

2. Drick ordentligt med vatten

Alla har hört det flera gånger, men dricker du ordentligt med vatten? På en vanlig dag skal man dricka cirka 2 liter vatten, och då gäller te och kaffe inte. Du behöver alltså få i dig två liter bara vatten varje dag, och om du gör det kommer du kunna känna en förändring direkt. 

När du får i dig nog med vatten får du mer energi under dagen. Din hud förbättras och ser mer frisk ut. Du blir inte lika sötsugen under dagen. Listan över fördelar är väldigt lång. Du slipper också att få huvudvärk varje dag pga vätskebrist. Du kanske inte tänker över det, men de små huvudvärk man kan du är oftast på grund av att man har druckit för lite vatten, oftast jämfört med hur mycket kaffe man dricker.   

3. Rör på kroppen varje dag 

Du har säkert hört att du ska motionera minst 30 minuter varje dag, eller att du ska gå 10 000 steg varje dag för att vara hälsosam. Det kan vara orealistiskt för vissa att uppnå det varje dag, men som tur är det inte så fyrkantigt. Det viktigaste är att du rör på dig och får upp pulsen varje dag. 

Om du har ett jobb där du sitter ner kan du istället gå eller cykla till jobbet. Om du kör på jobbet kan du parkera lite längre bort och få en härlig promenad  till och från jobbet. Om du jobbar hemifrån kan du ta en lite promenad efter lunch varje dag, då hjälper du också på matsmältningen. 

Genom att röra på sig varje dag får du också mer energi under dagen och du sover lättare på kvällen. Det kräver väldigt lite och ger så mycket.

pastedGraphic.png

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.