2 bra boktips inom hälsa

2 bra boktips inom hälsa

Böcker hör ihop med sommar och semester för många av oss, men de här två tipsen kan du gärna plocka fram redan idag. En bok som inspirerar till ett fritt och äventyrligt liv, samt en kokbok som tar hand om kropp och själ inifrån med sunda recept och tankar.

1. ”Naturkraft” av Miranda Kvist som bland annat besegrat storslagna utmaningar, grundat Team Nordic Trail – Nordens största företag för upplevelser i naturen i löparskor. Och gett ut en bok.

Allt du vill kan du göra. Tillhör du dem som låter osynliga hinder begränsa dig själv och ditt liv? Tror du inte att du kan bestiga höga berg, springa ultralopp i öknen, eller tror du kanske nästan att en långpromenad i skogen är för tuff för dig? Låt dig inspireras av Miranda Kvist tjejen som personifierar uttrycket »Just do it«!

I Naturkraft berättar Miranda om träningsglädje, drivkrafter och hur man övervinner osynliga hinder, men även om personliga kriser. Hur hon en period drabbades av överträning och utmattningssyndrom. Men Miranda kom igen. Ordentligt.

Förutom Mirandas personliga berättelser, inspirerande äventyr och framgångsrecept får du ta del av många konkreta tips. För god löpteknik, att komma igång med ultralöpning, tips vid bergslöpning och en checklista över vilken utrustning du behöver för en flerdagarstur i fjällen.

Naturkraft är en otroligt inspirerande bok som rekommenderas till dig som söker nya utmaningar i din träning, som hamnat i en motivationssvacka eller som drömmer om något stort och behöver en knuff i rätt riktning.

Du hittar bland annat boken för 179 kr på Adlibris.

2. ”Fitnesscoachens funktionella – vardagskost som fungerar” av Madeleine Rybeck. I den får du massor av hälsosamma recept utan krångligheter. Recept som bara tar 20 minuter att laga, för vardagslyx, nyttiga såser, mellanmål och superfood – allt med syfte att vara hälsosamt, snabblagat och gott!

Dessutom delar Madeleine med sig av kloka tankar om kost och hälsa. Om medvetet vs. känslobaserat ätande. Om mat, träning och balansen däremellan. Om kost ur ett träningsperspektiv och att äta för hälsan, det vill säga sådant som många hälsomedvetna går och grubblar över.

Du hittar kokboken i Fitnesscoachens webshop för 179 kr.

Madeleine Fitnesscoachen Rybeck är även med i nästa nummer av SportHälsa, både med grill- och smoothietips samt i vår kosttillskottskola. Håll utkik efter tidningen som kommer tillsammans med DN 21 juni. Mycket av innehåller får du även här på sajten och i våra övriga kanaler. 

Följ gärna SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration!

 

Text och foton: Anna Lissjanis 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.