100% hälsosam tändvätska för dig som tränar

Det är härligt att träna för en bättre kondition, snabbhet och styrka. Alla som tränar regelbundet känner dock igen hur svårt det kan vara att nå sin maxkapacitet. Kroppen säger ifrån och tillslut tar energin slut. För att höja nivån i din träning vill vi berätta i detalj om vad som händer i kroppen och vad hälsosamma Manuka Sport Energy Gels kan göra för dina träningspass. 

Under alla ansträngande träningspass bryter kroppen ner kolhydrater som omvandlas till energi i rörelser och muskelarbetet. Samtidigt svettas vi ut vätska. För att hålla igång musklerna behöver kroppen fylla på med nya kolhydrater och ny vätska. Salter, även kallat elektrolyter, hjälper kroppens upptagningsförmåga av vätskan. Många sportdrycker innehåller därför elektrolyter, men dem ger mycket begränsat energitillskott. Den vanliga bananen då? Den tar det kroppen en dryg timme att omvandla till energi. Men det finns andra lika naturliga alternativ som bananen – honung!  

Manuka Sport – hälsosam tändvätska för dig som tränar

Känner du till manukahonung? Det är en unik honung från Nya Zealand som säljs på apotek mot bland annat halsont. Till skillnad från vanlig honung innehåller manukahonung höga halter av molekylen Methylglyoxal (MGO), välkänd för dess antibakteriella och antiinflammatoriska egenskap. Det är också en honung som är en helt naturlig laddning av hälsosamma kolhydrater. Inget processat socker eller konstgjorda ämnen, utan kvalitetshonung med unika egenskaper. Det finns olika former av kolhydrater. En del är mer komplexa, som fruktos, medan glukos och maltodextrin går rakt ut i blodet och ger dina muskelrörelser energi direkt. Honungen i Manuka Sport innehåller alla varianter. Det gör att du direkt märker en effekt i din träning men också får energi över en längre tid, tills du behöver fylla på igen. 

Det ska inte bara vara nyttigt att träna och pressa sig till nya nivåer, utan också ge en bra känsla. Manuka Sport smakar riktigt gott och finns i fyra olika smaker – citrus, tropical, körsbär och björnbär. Dessa smaker ger variation och honungen blir inte så söt i munnen. Honungen är blandad med både vatten och elektrolyter vilket ger ett vätsketillskott samtidigt som den enkelt rinner ner i halsen, utan att skapa en torr känsla i mun och svalg.  

Manuka Sport Energy Gels

Eftersom Manuka Sport Energy Gels innehåller naturlig honung får du antioxidanter, vitaminer och mineraler på köpet. Du som tävlar och tränar regelbundet känner säkert till begreppet ”löparmage”. All vätska och konstgjorda energitillskott ställer till det i magfloran och ger problem som hindrar ett lyckat träningspass eller bra resultat på tävlingen. Jämfört med andra energitillskott är Manuka Sports honung skonsam mot magen och retar inte matsmältningssystemet. 

MGO som återhämtning

Med ett hälsosamt tillskott av kolhydrater kommer du nå högre nivåer. Däremot bryter du tillfälligt ner ditt immunförsvar direkt efter en utmattande träning och är då mer känslig för infektioner. Ditt immunförsvar håller på och återhämtar sig. Det är då du har nytta av det unika med manukahonung. Forskning har nämligen visat att Methylglyoxal hämmar bakterier, som t.ex. streptokocker, att fastna på mänskliga celler. Denna honung har ett lågt pH värde där bakterier inte trivs och verkar dessutom antibakteriellt. En Manuka Sport gel eller en sked MGO Manukahonung (300+ eller 600+) kan vara klokt efter ett uttömmande pass för att slippa förkylning, och du kan nå nya nivåer nästa träningspass. 

Manuka Sport Energy Gels

Inte bara för maraton

En maratonlöpare kan konsumera 10-20 gels under en tävling eller ett träningspass. Det är extremt och inte för alla, men bara en gel kan göra skillnad på din nästa träning. Manuka Sport passar även dig som tränar till vardags och har för vana att köpa en sportdryck med smaksatt, sötat vatten. Manuka Sport gel med en sportflaska vatten är ett klart bättre alternativ för dig som vill mer med din träning och vill ta hand om din hälsa. Det ger dig dem hälsosamma kolhydraterna som på riktigt lyfter din träning till nya nivåer.

Företaget Manuka Sport lät tennisspelare göra ett hälsotest. Under 3 veckor fick dem ta Manuka Sport gels under träningspassen, följt av ett nytt hälsotest. Resultatet visade att spelarnas maxkapacitet höjdes och spelarna menade att de fick ökat fokus och energi. Ännu häftigare var att må-bra hormonerna serotonin och dopamin ökade med runt 400%. Det betyder mycket för en tennisspelare som sportar med både hjärta och hjärna, men det betyder lika mycket för alla oss andra som både vill och behöver må bra för att prestera bra! 

”Manuka Sport gör det möjligt för dig att göra det – på dina villkor i din sport”

▶︎ Läs mer och beställ dina produkter från Manuka Sport här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.