Öka fettförbränningen

Öka fettförbränningen

Nu är september här igen och det gäller att komma i form igen. Sporthalsa.se hjälper dig med fem handfasta tips och råd på hur du kommer i form med hjälp av ökad fettförbränning.

1. Se till att konditionsträningen blir regelbunden

Så går det till: Det gäller att motionera, gärna åtminstone en halvtimme om dagen, Motionen i fråga kan vara alltifrån att cykla, löpa, gå på gym till att simma, även en promenad kan tillgodoses som träning. Försök att ha minst två pass i veckan där pulsen är ordentligt hög.

Därför fungerar det: Desto bättre kondition, desto enklare att främja fettförbränningen, både när du tränar men också när du är passiv. 

2. Håll nere snabba kolhydrater!

Så gör du: Välj grova fullkornsprodukter – helst med hela kärnor. Ha som regel, om du inte ser kärnor och korn är det inte ett bröd för dig. Ät alltid fett och protein tillsammans med kolhydraterna. 

Därför fungerar det: Kroppen prioriterar fettförbränningen om du undviker en kraftig ökning av blodsockret. Kolhydrater som tar upp snabbt gör att blodsockret stiger. Tills det återgått till normal nivå är fettförbränningen lägre än normalt.

3. Träna på fastande mage

Så gör du: Gå direkt från sängen på morgonen, drick ett stort glas vatten och ta på löparskorna. Fettförbränningen får extra effekt om du skjuter upp frukosten och först äter den en kvart efter löprundan.

Därför fungerar det: Träning på fastande mage tvingar kroppen att hämta mycket av sin energi från fettförbränningen. Kroppen balanserar blodsockret för att säkra tillräcklig mängd bränsle åt hjärnan.

4. Öka muskelmassan

Gör såhär: kontakta en PT på ditt gym som kan lägga upp ett styrketräningsprogram som primärt fokuserar på att belasta kroppens stora muskelgrupper i rygg, axlar och ben.

Därför fungerar det: En större muskelmassa ökar kroppens ämnesomsättning i vila, eftersom det krävs kalorier för att hålla muskelmassan intakt.

 


5. Undvik alkoholen

Så gör du: Spara alkoholen till dagar då du ökat fettförbränningen genom att motionera mycket. Och drick ett par koppar kaffe dagar då fettförbränningen behöver en extra skjuts.

Därför fungerar det: Alkohol hämmar fettförbränningen

skapad av: Max Lönnqvist
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.