Vegetarisk lasagne med halloumi

Vegotrenden håller i sig och även om du inte äter köttfritt på heltid finns det delikata alternativ att variera mellan. Vegetarisk lasagne med halloumi är ett gott exempel.

Testa allt-i-ett-rätten som sköter sig själv på en plåt i ugnen, vegetarisk lasagne med halloumi. En läcker middag som ger många portioner och alltid är ett säkert kort för små och stora gourmander, vegetarianer eller inte.

Vegetarisk lasagne med halloumi

Ingredienser, 4 portioner:

– 1 gul lök

– 1 vitlöksklyfta

– 1 msk rapsolja

– 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)

– 4 msk tomatpuré

– 500 g krossade tomater

– 1 grönsaksbuljongtärning

– 2 msk hackad basilika

– 4 dl vatten

– 200 g fryst bladspenat

– pinjenötter

– 2 halloumiost (à 200 g)

– 1 1/2 dl riven valfri ost

– salt och peppar

Gör så här:

1. Börja med att sätta på ugnen på 225 grader.

2. Finhacka lök och vitlök och fräs sedan i pannan i lite olja.

3. Tillsätt krossade tomater, tomatpure, buljongtärningen, basilika och vatten.

4. Koka sedan på medelvärme i cirka 5 minuter.

5. Tillsätt sedan spenaten och koka ytterliggare 5 minuter, smaka av med salt & peppar.

6. Skär halloumin i tunna skivor.

7. Börja sedan att bygga din lasagne. Varva tomatsåsen, lasagneplattorna, pinjenötter och halloumin i en ugnssäker form, (ca 20×30 cm). Strö till sist över riven ost.

8. Ställ sedan lasagnen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

9. Ta ut, toppa gärna med mer rostade pinjenötter, tomat och färsk basilika.

10. Servera med en grönsallad och njut!

 

 

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.  

Skriv ut recept
Vegetarisk lasagne med halloumi
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 400-499
Portioner
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 400-499
Portioner
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras