Vegotrenden håller i sig och även om du inte äter köttfritt på heltid finns det delikata alternativ att variera mellan. Vegetarisk lasagne med halloumi är ett gott exempel.
Testa allt-i-ett-rätten som sköter sig själv på en plåt i ugnen, vegetarisk lasagne med halloumi. En läcker middag som ger många portioner och alltid är ett säkert kort för små och stora gourmander, vegetarianer eller inte.
Vegetarisk lasagne med halloumi
Ingredienser, 4 portioner:
– 1 gul lök
– 1 vitlöksklyfta
– 1 msk rapsolja
– 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
– 4 msk tomatpuré
– 500 g krossade tomater
– 1 grönsaksbuljongtärning
– 2 msk hackad basilika
– 4 dl vatten
– 200 g fryst bladspenat
– pinjenötter
– 2 halloumiost (à 200 g)
– 1 1/2 dl riven valfri ost
– salt och peppar
Gör så här:
1. Börja med att sätta på ugnen på 225 grader.
2. Finhacka lök och vitlök och fräs sedan i pannan i lite olja.
3. Tillsätt krossade tomater, tomatpure, buljongtärningen, basilika och vatten.
4. Koka sedan på medelvärme i cirka 5 minuter.
5. Tillsätt sedan spenaten och koka ytterliggare 5 minuter, smaka av med salt & peppar.
6. Skär halloumin i tunna skivor.
7. Börja sedan att bygga din lasagne. Varva tomatsåsen, lasagneplattorna, pinjenötter och halloumin i en ugnssäker form, (ca 20×30 cm). Strö till sist över riven ost.
8. Ställ sedan lasagnen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
9. Ta ut, toppa gärna med mer rostade pinjenötter, tomat och färsk basilika.
10. Servera med en grönsallad och njut!
Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.