Vegetarisk lasagne med halloumi

Vegotrenden håller i sig och även om du inte äter köttfritt på heltid finns det delikata alternativ att variera mellan. Vegetarisk lasagne med halloumi är ett gott exempel.

Testa allt-i-ett-rätten som sköter sig själv på en plåt i ugnen, vegetarisk lasagne med halloumi. En läcker middag som ger många portioner och alltid är ett säkert kort för små och stora gourmander, vegetarianer eller inte.

Vegetarisk lasagne med halloumi

Ingredienser, 4 portioner:

– 1 gul lök

– 1 vitlöksklyfta

– 1 msk rapsolja

– 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)

– 4 msk tomatpuré

– 500 g krossade tomater

– 1 grönsaksbuljongtärning

– 2 msk hackad basilika

– 4 dl vatten

– 200 g fryst bladspenat

– pinjenötter

– 2 halloumiost (à 200 g)

– 1 1/2 dl riven valfri ost

– salt och peppar

Gör så här:

1. Börja med att sätta på ugnen på 225 grader.

2. Finhacka lök och vitlök och fräs sedan i pannan i lite olja.

3. Tillsätt krossade tomater, tomatpure, buljongtärningen, basilika och vatten.

4. Koka sedan på medelvärme i cirka 5 minuter.

5. Tillsätt sedan spenaten och koka ytterliggare 5 minuter, smaka av med salt & peppar.

6. Skär halloumin i tunna skivor.

7. Börja sedan att bygga din lasagne. Varva tomatsåsen, lasagneplattorna, pinjenötter och halloumin i en ugnssäker form, (ca 20×30 cm). Strö till sist över riven ost.

8. Ställ sedan lasagnen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.

9. Ta ut, toppa gärna med mer rostade pinjenötter, tomat och färsk basilika.

10. Servera med en grönsallad och njut!

 

 

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.  

Skriv ut Pin
Inga betyg än

Vegetarisk lasagne med halloumi

Måltid Lunch, Middag
Tag lasagne, lasagne med halloumi, middagstips vegetarisk, veg lasagne, vegetarisk, vegetarisk lasagne, vegetarisk middag, vegetarsiklasagne
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 400-499
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg