Torka egna äppelskivor – naturligt gott och lätt snacks

torka egna äppelskivor

Jo, frukt ÄR godis med enkla knep. Torka egna äppelskivor av säsongens frukt och du har alltid läckert snacks till hands, med betydligt längre hållbarhet än färsk frukt. Det enda du behöver är äpplen, en ugn och några timmar att torka dom på. Så här gör du.

Har du trädgården full av frukt att ta hand om innan den blir dålig? Torka egna äppelskivor som både har längre hållbarhet än färsk frukt och blir ett fräscht, hälsosamt snacks till mellanmål, i soffan på kvällen eller som topping på frukostskålen?

Torka egna äppelskivor är både enkelt gott och nyttigt. Så varför inte göra egna krispiga äppelskivor istället för att köpa dyra i affären? Vår bloggare Sara skriver:


“Igår kväll testade jag att göra egna torkade äppelskivor. Det var verkligen jätte enkelt och super gott (de är typ redan slut). Tog lite tid dock, då det tar cirka 2-3 timmar i ugnen. Men förberedelsetiden är på max 10 min och under tiden de är i ugnen har man tid till annat. Inget som direkt behöver övervakas, förutom att byta plats på plåtarna om man gör två plåtar på en gång.”

Torka egna äppelskivor – naturligt gott snacks

Ugn 100°

Gör så här:

  1. Skölj och torka av äpplena. Kärna ur kärnhuset.
  2. Skär äpplena i millimeter tunna skivor. Använd en mandolin om du har, men passa fingertopparna.
  3. Lägg äppelskivorna på en plåt med bakplåtspapper och pudra över kanel.
  4. In i ugnen 2 1/2- 3 timmar och placera en trädslev vid ugnsluckan så att ångan kan puttra ut och äppelskivorna får luft så de torkar till.

Skriv ut recept
Torka egna äppelskivor
torka egna äppelskivor
Votes: 8
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
torka egna äppelskivor
Votes: 8
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Skölj och torka av äpplena. 
  2. Kärna ur kärnhuset.
  3. Skär äpplena i millimeter tunna skivor. Använd en mandolin om du har, men akta fingertopparna. 
  4. Lägg äppelskivorna på en plåt med bakplåtspapper och pudra över kanel.  
  5. In i ugnen 2 1/2- 3 timmar och placera en trädslev vid ugnsluckan så att ångan kan puttra ut och äppelskivorna får luft så de torkar till.

“Tips är att göra minst två plåtar på en gång då de är lite lätt beroendeframkallande. Har knappt gått 12 timmar sedan jag gjorde mina och de är typ redan slut”.


Text och foto: Sara Söderström

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras