Supergoda raw snickersbars – recept

nyttiga Snickers

Snacks när suget slår till såväl som god energi inför din träning – prova att göra egna raw snickersbars enligt Angela Heaven´s recept.

Tänk dig läckra raw snickersbars väntande i en liten burk att ta fram lagom till fikastunden! Eller uppladdning på språng till din träning? När du är sugen på något extra gott, men ändå naturligt näringsrika ingredienser.

“Det här  receptet är mitt favoritrecept. Så gott! Jag kan bara inte låta bli dessa underbara godisar när de ligger i kylen, men det gör inget. De är gjorda av så bra ingredienser att det känns helt ok att unna sig en bit varje dag till kaffet”, skriver Angela som skriver den populära bloggen Angelas Heaven. Och nu kan du få detsamma – prova hennes recept på supergoda raw snickersbars!

snickersbars

Supergoda raw snickersbars

Ingredienser, ca 5 bitar:

  • 3,5 dl dadlar, gärna medjool
  • 1 dl mandel
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 1/2 dl salta jordnötter, eller lite till…
  • 50 g mörk choklad
  • 1 nypa salt

Gör så här:

Understa lagret

  1. Lägg mandlarna i en mixer och mixa tills du har ett fint mjöl.
  2. Tillsätt 1 dl dadlar i en mixer och mixa tills du har en slät massa.
  3. Blanda ihop nötmjölet, dadelmassan, vaniljessensen, en gnutta salt tills du får en slät deg.
  4. Sprid ut degen jämnt på ett bakplåtspapper eller teflex. Ungefär 10 x 15 cm.
  5. Lägg den i frysen i tio minuter under tiden du gör kolan. Det kommer att underlätta när du skall lägga på nästa lager.

Översta lagret

  1. Lägg 2,5 dl dadlar i en mixer och mixa tills du har en slät massa.
  2. Ta ut botten från frysen.
  3. Sprid ut massan jämnt över botten. Om det är för kletigt – gnid in händerna i lite olja så går det lättare.
  4. Hacka de salta nötterna grovt.
  5. Lägg nötterna över kolan/dadelsmeten och tryck ned försiktigt tills de sitter fast.
  6. Lägg i frysen 15 min eller mer för att det skall bli lättare att skära i bitar.
  7. Ta ut och dela i fem bitar.
  8. Doppa i smält choklad och låt stelna.
  9. Förvara dina Snickersbars i en burk i kylen.

Alternativ! Antingen kan du göra det här receptet som snickersbars, eller om du tycker det är enklare – ta hela smeten och rulla ut den till små bollar. Doppa i mörk choklad och rulla i hackade salta nötter. Båda sätten blir dock lika goda.

Skriv ut recept
Supergoda raw snickersbars
nyttiga Snickers
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Ingredienser
Portioner
Ingredienser
nyttiga Snickers
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. UNDERSTA LAGRET: Lägg mandlarna i en mixer och mixa tills du har ett fint mjöl.
  2. Tillsätt 1 dl dadlar i en mixer och mixa tills du har en slät massa.
  3. Blanda ihop nötmjölet, dadelmassan, vaniljessensen, en gnutta salt tills du får en slät deg.
  4. Sprid ut degen jämnt på ett bakplåtspapper eller teflex. Ungefär 10 x 15 cm.
  5. Lägg den i frysen i tio minuter under tiden du gör kolan. Det kommer att underlätta när du skall lägga på nästa lager.
  6. ÖVERSTA LAGRET: Lägg 2,5 dl dadlar i en mixer och mixa tills du har en slät massa.
  7. Ta ut botten från frysen.
  8. Sprid ut massan jämnt över botten. Om det är för kletigt – gnid in händerna i lite olja så går det lättare.
  9. Hacka de salta nötterna grovt. Lägg nötterna över kolan/dadelsmeten och tryck ned försiktigt tills de sitter fast.
  10. Lägg i frysen 15 min eller mer för att det skall bli lättare att skära i bitar. Ta ut och dela i fem bitar. Doppa i smält choklad och låt stelna.
  11. Förvara dina Snickersbars i en burk i kylen och ta en bit vid sug och behov. Ät och njut! 🙂

snickersbars

Om Angelas Heaven

Angela är en självlärd hälsoinspiratör som älskar allt som har med hälsa att göra, både när det gäller insidan och utsidan. Hon lagar mycket mat och framför allt nyttigt godis och kakor att unna sig varje dag.

“Det jag tycker är roligast förutom att lära mig mer om kroppen och hur jag tar hand om den på bästa sätt är att inspirera andra. Det gör mig glad att tänka på att det jag lärt mig kan sprida sig som ringar på vattnet och komma vidare till fler människor som kanske får nya positiva tankar och idéer.

Jag älskar att baka och rawfood kom in i mitt liv för ca 15 år sedan när jag kände att jag ville kunna äta gott, men lite mer nyttigt. Efter ett tags övande med dadlar och nötter fick jag till slut en ganska bra känsla för att ta fram goda, nyttiga recept. Jag hoppas att du skall tycka lika mycket om recepten som jag gör!” /Angela

Läs gärna mer och hitta andra goda recept hos Angelas Heaven.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras