Go Back
nyttiga Snickers
Print Pin
3.20 från 5 röster

Supergoda raw snickersbars

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag nyttiga snickers, raw snickers, snickers, snickersbars

Ingredienser

  • 3,5 dl dadlar
  • 1 dl mandlar
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 dl salta jordnötter
  • 50 g mörk choklad
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • UNDERSTA LAGRET: Lägg mandlarna i en mixer och mixa tills du har ett fint mjöl.
  • Tillsätt 1 dl dadlar i en mixer och mixa tills du har en slät massa.
  • Blanda ihop nötmjölet, dadelmassan, vaniljessensen, en gnutta salt tills du får en slät deg.
  • Sprid ut degen jämnt på ett bakplåtspapper eller teflex. Ungefär 10 x 15 cm.
  • Lägg den i frysen i tio minuter under tiden du gör kolan. Det kommer att underlätta när du skall lägga på nästa lager.
  • ÖVERSTA LAGRET: Lägg 2,5 dl dadlar i en mixer och mixa tills du har en slät massa.
  • Ta ut botten från frysen.
  • Sprid ut massan jämnt över botten. Om det är för kletigt – gnid in händerna i lite olja så går det lättare.
  • Hacka de salta nötterna grovt. Lägg nötterna över kolan/dadelsmeten och tryck ned försiktigt tills de sitter fast.
  • Lägg i frysen 15 min eller mer för att det skall bli lättare att skära i bitar. Ta ut och dela i fem bitar. Doppa i smält choklad och låt stelna.
  • Förvara dina Snickersbars i en burk i kylen och ta en bit vid sug och behov. Ät och njut! :)