UNDERSTA LAGRET: Lägg mandlarna i en mixer och mixa tills du har ett fint mjöl.
Tillsätt 1 dl dadlar i en mixer och mixa tills du har en slät massa.
Blanda ihop nötmjölet, dadelmassan, vaniljessensen, en gnutta salt tills du får en slät deg.
Sprid ut degen jämnt på ett bakplåtspapper eller teflex. Ungefär 10 x 15 cm.
Lägg den i frysen i tio minuter under tiden du gör kolan. Det kommer att underlätta när du skall lägga på nästa lager.
ÖVERSTA LAGRET: Lägg 2,5 dl dadlar i en mixer och mixa tills du har en slät massa.
Ta ut botten från frysen.
Sprid ut massan jämnt över botten. Om det är för kletigt – gnid in händerna i lite olja så går det lättare.
Hacka de salta nötterna grovt. Lägg nötterna över kolan/dadelsmeten och tryck ned försiktigt tills de sitter fast.
Lägg i frysen 15 min eller mer för att det skall bli lättare att skära i bitar. Ta ut och dela i fem bitar. Doppa i smält choklad och låt stelna.
Förvara dina Snickersbars i en burk i kylen och ta en bit vid sug och behov. Ät och njut! :)