Tänk dig mjuk och söt paleo fudge som smälter i gommen – ett måste på julens gottebord! Prova gärna vårt recept som varken innehåller grädde eller vitt socker, är naturligt söt av dadlar. Därmed passande även för den som inte tål gluten, laktos och som du hör av namnet äter paleo kost. Och inte minst – som är gudomligt god!
Paleo Fudge
Ingredienser till ca 30 bitar
– 150 g choklad, sockerfri och/eller med minst 70% kakaohalt
– 1 dl kokosolja
– 450 g urkärnade dadlar
– 1 dl kokosmjölk
– 2 tsk vaniljpulver
– 1 dl kakao
Gör så här:
1. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan i en kastrull på låg temperatur. Låt sen svalna lite.
2. I en mixer eller annan hushållsmaskin – lägg i dadlar, sedan choklad, kokosolja, kokosmjölk och vaniljpulver.
4. Mixa till en jämn smet.
5. Tillsätt kakao och blanda väl.
6. Lägg smörpapper eller bakplåtspapper i botten på en form och fördela smeten där i.
7. Ställ din paleo fudge i kylen för att stelna.
8. Skär upp i bitar, ät och njut!
Om det blir något över – förvaras i kylen eller frysen.
Text: Anna Lissjanis