Läcker räkcheesecake på kavring – recept

Räkcheesecake festlig meny till alla hjärtans dag

Du som älskar räkor – här är förrätten för dig. Krämig räkcheesecake på en botten av kavring, toppad av ägg och stenbitsrom.

Duka upp en vacker och läcker räkcheesecake på sommarfesten för garanterad succé. Ja, passar såklart lika bra någon annan årstid eller högtid, men fint med kall mat sommartid. Som förrätt, lunch eller att ta med ut på picknick? Här får du ett gott recept från Victorias Provkök.

Festlig meny Räkcheesecake

Räkcheesecake

Ingredienser, 6 bitar:

  • 125 g kavring
  • 40 g smör
  • 2 gelatinblad
  • 250 g räkor med skal
  • 150 g naturell Philadelphiaost
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl hackad purjolök eller rödlök
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 1/2 msk citronsaft
  • 2 msk färsk hackad dill

Topping:

  • 300 g räkor med skal
  • 2 st ägg
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • Citronskivor
  • Dill

Gör så här:

  1. Mixa ihop kavring och smält smör tills du får en smulig blandning.
  2. Tryck ut blandningen i en liten springform 15 cm, gärna med bakplåtspapper i botten. Ställ in i kylen medan du gör röran.
  3. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  4. Skala och hacka räkorna och lägg dem i en annan skål. Blanda ner philadelphiaost, crème fraîche, purjolök/lök, stenbitsrom, citronsaft och dill.
  5. Ta upp gelatinbladen som nu blivit mjuka och lägg dem i en liten kastrull, smält dem i kastrullen och häll ner gelatinet i röran. Rör om ordentligt så det blandas ut.
  6. Häll röran öven kavringsbotten, jämna till och låt stå i kylen minst 4-6 timmar.
  7. Dekorera din Räkcheesecake med räkor, ägg, rom, dill och citron.
Skriv ut recept
Räkcheesecake
Räkcheesecake festlig meny till alla hjärtans dag
Votes: 3
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Förrätt, Middag
tillfälle Buffé
kcal 400-499
Portioner
måltid Förrätt, Middag
tillfälle Buffé
kcal 400-499
Portioner
Räkcheesecake festlig meny till alla hjärtans dag
Votes: 3
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Mixa ihop kavring och smält smör tills du får en smulig blandning.
  2. Tryck ut blandningen i en liten springform 15 cm, gärna med bakplåtspapper i botten. Ställ in i kylen medan du gör röran.
  3. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  4. Skala och hacka räkorna och lägg dem i en annan skål. Blanda ner philadelphiaost, crème fraîche, purjolök/lök, stenbitsrom, citronsaft och dill.
  5. Ta upp gelatinbladen som nu blivit mjuka och lägg dem i en liten kastrull, smält dem i kastrullen och häll ner gelatinet i röran. Rör om ordentligt så det blandas ut.
  6. Häll röran öven kavringsbotten, jämna till och låt stå i kylen minst 4-6 timmar.
  7. Dekorera din Räkcheesecake med räkor, ägg, rom, dill och citron.

 

Hoppas det smakar! 

Recept och bilder: Victoria Willén som bloggat på Victorias Provkök sedan år 2010. Matlagning och bakning är hennes stora intresse och i bloggen hittar du recept som ALLA kan laga. En blandning av allt från hälsosam inriktning till goda desserter, enkla luncher och lyxiga middagar.

”Allt som är gott är värt att äta i lagom mängd” är Victorias motto. ”Att lyxa till vardagen är viktigt för mig och med enkla medel kan vardagen bli en fest.”  Vi på SportHälsa håller med. Victorias Provkök, fullt av läckra recept, restaurangtips m.m. hittar du här.

Fler rekommenderade recept för en festlig meny:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.