Kokoskola sötad med dadlar – hemgjord hälsoversion av Bounty

Kokoskola sötad med dadlar

Helgens frestelse to die for är kokoskola sötad med dadlar från Hanna´s Kitchen! Göra ditt eget godis, utan tillsatt socker med smak av en mix mellan Boutys och Twix, är både lätt och gott. Här hittar du receptet.

Kokoskola sötad med dadlar 

Ingredienser lager 1:

– 100 g riven kokos

– 200 g medjooldadlar

– 1 nypa kanel

Ingredienser lager 2:

– 200 g medjooldadlar

– 100 g mandelsmör

– 1 nypa havssalt

Till topping: Mörk choklad

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienserna till första lagret i en mixer och tryck ner i en form och ställ in i frysen ca 20 minuter

2. Blanda alla ingredienserna till andra lagret i en mixer och stryk på det första lagret. Ställ in i frysen i ca 20 minuter.

3. Skär upp i rutor och doppa i mörk choklad och toppa med exempelvis kokoschips eller havssalt. Eller ät som de är..

Recept och foto: Hanna Sundell som producerar och säljer ”energy bites”, fria från gluten, vitt socker, mjölkprodukter och tillsatser.

 För fler fresterlser – följ Hanna´s Kitchen på Facebook och instagram @hannas.kitchen

Skriv ut recept
Kokoskola sötad med dadlar
Kokoskola sötad med dadlar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Kokoskola sötad med dadlar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras