Cheesecake utan socker – söt och ljuvlig smak

cheesecake utan socker

Tänk dig en ljuvlig cheesecake utan socker eller gluten, men lika söt och smakrik som vanligt. Därmed passande för alla, även dig som är diabetiker, gluteintollerant eller som av andra skäl valt att dra ner på ditt socker- och glutenintag.

Vi vill gärna att våra recept ska passa så många som möjligt och bjuder därför på godsaker som inkluderar majoriteten. Här hittar du en cheesecake utan socker med mandelmjöl- och smörbotten. Dekorera gärna med hallon, jordgubbar och riven choklad. Smaskens för alla smaker!

Cheesecake utan socker – med ljuvlig smak

Ingredienser smet:

– 3 ägg

– 3 dl vispgrädde

– 4 msk sötströ eller stevia strö eller liknande sötningsmedel

– 1 tsk vaniljpulver

– 200 g Philadelphiaost

– hallon/riven choklad att dekorera med

Ingredienser botten:

– 3 dl mandelmjöl

– 75 g smör

– eventuellt 1 msk sötströ eller stevia strö

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Blanda rumstempererat smör och mandelmjöl som du trycker ut i ugnssäker form.

3. Grädda i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt sen svalna.

4. Separera äggvitorna och äggulorna och vispa vitorna till hårt skum.

5. Vispa grädde med vaniljpulver hårt.

6. Vispa äggulor med stevia fluffigt. Tillsätt sedan philadelphiaosten.

7. Blanda allt försiktigt och häll över den avsvalnade pajbotten.

8. Ställ i frysen minst 2-3 timmar.

9 Ta fram en stund innan den ska ätas (som godast i halvsmält form). Dekorera med valfria bär och riven choklad.


Skriv ut recept
Cheesecake utan socker
cheesecake utan socker
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt, LCHF
tillfälle Buffé, Midsommar
kcal 399-399
Portioner
Ingredienser
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt, LCHF
tillfälle Buffé, Midsommar
kcal 399-399
Portioner
Ingredienser
cheesecake utan socker
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda rumstempererat smör och mandelmjöl som du trycker ut i ugnssäker form.
  3. Grädda i ugnen i ca 5-8 minuter. Låt sen svalna.
  4. Separera äggvitorna och äggulorna och vispa vitorna till hårt skum.
  5. Vispa grädde med vaniljpulver hårt.
  6. Vispa äggulor med stevia fluffigt. Tillsätt sedan philadelphiaosten.
  7. Blanda allt försiktigt och häll över den avsvalnade pajbotten.
  8. Ställ i frysen minst 2-3 timmar.
  9. Ta fram en stund innan den ska ätas (som godast i halvsmält form). Dekorera med valfria bär och riven choklad.
2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras