Bön- och bananbröd – Petter Mennings återhämtningsmål vinnande recept

Bön- och bananbröd med pepparkakssmak

Du måste inte ta tillskott av proteinpulver för att maximera din återhämtning efter träningen – prova elitkanotisten Petter Mennings vinnande recept på bön- och bananbröd. Snabbt och enkelt att mixa ihop till ett bröd med optimal sammansättning av protein, kolhydrater och fett. Perfekt att fylla på energidepåerna med inför- eller efter din träning. Dessutom fantastiskt gott och smidigt att ha med när du är på språng.

Petter Mennings bön- och bananbröd

– 500 g bönor (valfri sort, alt. kikärtor)

– 6 bananar

– 6 ägg

– 1 dl olivolja

– 6 dl mjöl (valfri sort)

– 1 tsk bakpulver

– ev. kryddor om du önskar, t.ex. med kanel eller pepparkakskrydda inför julen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Mixa bönorna.

3. Tillsätt bananer, ägg och olivolja och mosa allt ordentligt.

4. Blanda och häll i mjöl, bakpulver och eventuella kryddor.

5. Mixa allt ordentligt, häll i två former med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 25 minuter.

Njut av brödet som det är, med pålägg eller varför inte som tårtbotten? Ett tips är även att skiva upp och frysa in så att du kan ta fram en skiva vid behov. Ett smart, smidigt och näringsrikt mellanmål på språng.

Läs artikeln om hur Petter Menning äter för att prestera på topp och må så bra som möjligt här

Fler goda recept hittar du här.

 

Text: Anna Lissjanis

Recept: Petter Menning

Skriv ut recept
Bön- och bananbröd – Petter Mennings återhämtningsmål
Bön- och bananbröd med pepparkakssmak
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Bön- och bananbröd med pepparkakssmak
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras