Bön- och bananbröd – gott och enkelt recept

Bön- och bananbröd med pepparkakssmak

Du måste inte ta tillskott av proteinpulver för att maximera din återhämtning efter träningen – prova elitkanotisten Petter Mennings vinnande recept på bön- och bananbröd.

Bön- och bananbröd är både snabbt och enkelt att mixa ihop till ett bröd som ger dig en optimal sammansättning av protein, kolhydrater och fett. Perfekt att fylla på energidepåerna med inför- eller efter din träning. Dessutom fantastiskt gott och smidigt att ha med när du är på språng.

Petter Mennings bön- och bananbröd

Ingredienser:

– 500 g bönor (valfri sort, alt. kikärtor)

– 6 bananar

– 6 ägg

– 1 dl olivolja

– 6 dl mjöl (valfri sort)

– 1 tsk bakpulver

– ev. kryddor om du önskar, t.ex. med kanel eller pepparkakskrydda inför julen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Mixa bönorna.

3. Tillsätt bananer, ägg och olivolja och mosa allt ordentligt.

4. Blanda och häll i mjöl, bakpulver och eventuella kryddor.

5. Mixa allt ordentligt, häll i två former med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 25 minuter.

Njut av brödet som det är, med pålägg eller varför inte som tårtbotten? Ett tips är även att skiva upp och frysa in så att du kan ta fram en skiva vid behov. Ett smart, smidigt och näringsrikt mellanmål på språng.

kanot1_630x530-1 - bananbröd

Läs artikeln om hur Petter Menning äter för att prestera på topp och må så bra som möjligt här

Fler goda recept hittar du här.

 

Recept: Petter Menning

Bön- och bananbröd med pepparkakssmak
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Bön- och bananbröd – Petter Mennings återhämtningsmål

Måltid Efterrätt, Förrätt, Frukost, Mellanmål
Tag bananbröd, bönbananbröd, bönbröd, recept bananbröd, recept bönbananbröd
Specialkost Glutenfritt, Laktosfritt, Vegetariskt
KCAL/Portion 200-399
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.