Baka godaste gluten- och mjölkfria chokladkakan

Baka godaste gluten- och mjölkfria chokladkakan

Att baka mjölk- och glutenfritt behöver inte vara komplicerat. Den här goda gluten- och mjölkfria chokladkakan kommer garanterat göra succé!


Ingredienser:

1,5 dl bovetemjöl

¾ dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk chiafrön
1 dl honung

1,5 dl blåbär
2 bananer
3 msk kokosolja
1 dl valnötter (kan uteslutas)

Topping:
100 g mörk choklad
1 msk kokosolja
1 msk kokosmjölk


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman alla torra ingredienser i en skål. Blanda i honung och blåbär. Mosa bananerna, smält kokosoljan och grovhacka valnötterna. Blanda sedan ner med mjölblandningen. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt eller i en ugnsfast mindre form (ca 20×15). Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter. Låt chokladkakan svalna och påbörja toppingen. Smält choklad i ett vattenbad. Rör ner kokosolja och kokosmjölk. Bred ut chokladsmeten över kakan. Låt chokladkakan svalna och ställ kallt innan servering. Servera gärna med valfri bär.

 

Recept och foto: Yvonne Lundgren

Baka godaste gluten- och mjölkfria chokladkakan
Skriv ut Pin
4 från 7 röster

Baka godaste gluten- och mjölkfria chokladkakan

Tag chokladkaka, glutenfri, mjölkfri, nyttig
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.