Baka godaste gluten- och mjölkfria chokladkakan

Baka godaste gluten- och mjölkfria chokladkakan

Att baka mjölk- och glutenfritt behöver inte vara komplicerat. Den här goda gluten- och mjölkfria chokladkakan kommer garanterat göra succé!


Ingredienser:

1,5 dl bovetemjöl

¾ dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk chiafrön
1 dl honung

1,5 dl blåbär
2 bananer
3 msk kokosolja
1 dl valnötter (kan uteslutas)

Topping:
100 g mörk choklad
1 msk kokosolja
1 msk kokosmjölk


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman alla torra ingredienser i en skål. Blanda i honung och blåbär. Mosa bananerna, smält kokosoljan och grovhacka valnötterna. Blanda sedan ner med mjölblandningen. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt eller i en ugnsfast mindre form (ca 20×15). Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter. Låt chokladkakan svalna och påbörja toppingen. Smält choklad i ett vattenbad. Rör ner kokosolja och kokosmjölk. Bred ut chokladsmeten över kakan. Låt chokladkakan svalna och ställ kallt innan servering. Servera gärna med valfri bär.

 

Recept och foto: Yvonne Lundgren

Skriv ut recept
Baka godaste gluten- och mjölkfria chokladkakan
Baka godaste gluten- och mjölkfria chokladkakan
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Baka godaste gluten- och mjölkfria chokladkakan
Votes: 2
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras