Yoga for Athletes – ny träningsform toppar prestationsförmågan

Yoga for Athletes - ny träningsform toppar prestationsförmågan

I höst lanseras Yoga for Athletes, den nya heta träningsformen som hjälper till att förbättra prestationen i den ordinarie träningen.

Man behöver varken vara en yogaentusiast eller särskilt vig för att klara av SATS nya klass, Yoga for Athletes. Även de som vanligtvis känner sig för stela för vanlig yoga ska klara av den nya träningsformen.

– Den största skillnaden på Yoga for Athletes och annan yoga är att vi har skalat bort det mystiska som lätt kan förknippas med yoga. Vi fokuserar istället på effekten av rörlighet och styrka i kombination, säger Fredrik Sjöberg, nordisk gruppträningsansvarig på SATS, i ett pressmeddelande.

Förbättra prestationsförmågan
Yoga for Athletes ger en effektiv träning som hjälper att utveckla både balans och styrka. Syftet är att förbättrar prestationen i den ordinarie träningen, till exempel ett förbättrat löpsteg eller möjligheten att gå djupare i en knäböj. Vare sig man är löpare, styrketränare eller skidåkare, så kan Yoga for Athletes göra stor skillnad för resultaten i träningen.

– Skulle jag beskriva Yoga for Athletes med tre ord så är det rörlighet, styrka och prestation – i en perfekt kombination, säger Fredrik Sjöberg.

Klassen är utvecklad av träningsexperterna Monika Björn och Johanna Andersson som även tog fram succén Hot MOJO®. Yoga for Athletes finns tillgänglig på ett 30-tal utvalda SATS-center från den 31 augusti.

Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.