Workout is passion – Ida B Olsson: ”Mitt jobb idag är drömmen” Så blir du en stjärna i sociala medier

Workout is passion – Ida B Olsson: "Mitt jobb idag är drömmen"

En stigande stjärna i hälsobranschen är Workout Is Passion, Ida B Olsson från ”schlätta”, som med en stor dos humor, kärlek och en vision om att få människor att ”bli sitt bästa jag” bjuder på enorm inspiration. Genom sin blogg och snabbt växande Instagramkonto visar hon att träning är lika med glädje, att mat är till för att njutas av och att vår knopp ska tankas full med positiv energi. Budskap som går hem hos 15 700 Instagramföljare (och fler blir det), men inte av en slump. Här bjuder Ida på sin framgångshistoria och tips hur du lyckas i sociala medier.

Under veckan har du kunnat följa Workout Is Passion, Ida B Olsson, på vårt Instagramkonto. En tjej som med ett brett leende och äkthet motiverar tusentals fans till rörelseglädje och sunda tankar kring allt som rör kropp och själ. Men vem är hon? Och hur har hon lyckats nå så många med sin stora passion? Här får du chansen att lära känna kvinnan som både inspirerar med föreläsningar, event, träningsresor, workshops, träningsklasser och – inte minst via sociala medier.

Workout is passion, Ida B Olsson 

1. Berätta lite om dig och din träningsbakgrund.

Jag har alltid varit en aktiv tjej som älskat sport! Började min karriär i det lokala fotbollslaget som 5-åring och fick då spela med killarna. Fotbollsdrömmen avslutades vid ett kval upp till div. 1 och ett trasigt ledband satte stopp. Jag spelade sista åren även innebandy i div. 1 men även där blev mitt knä smärtsamt.

Jag fick ett rehabprogram av min sjukgymnast och fick då skaffa gymkort. Jag klev in på gymet helt ovetande om denna värld utan någon som helst hjälp i hur jag skulle träna. Jag började då med gruppträning och tyckte det var så himla kul att jag utbildade mig till instruktör i en rad olika klasser. Intresset växte och jag blev något av en lokal träningsprofil vid sidan av mitt jobb som hudterapeut. Jag började hjälpa kompisar med träningsupplägg och även lite kostråd. Så till slut blev kallet så stort att jag efter båda barnen valde att utbilda mig till PT. Senare till yogalärare och löpcoach. Det jag saknade var verktyg att ta hand om mina klienters andra delar av livet. Så jag utbildade mig till Lifecoach. Jag tycker att träning är en del av livet som gör livet enklare. Men det är inte allt.

Så genom att även väva in min kunskap och lära mig mer om mental träning, mindfullness och coachning kan jag idag nå klienten och hjälpa till på alla plan. Inte bara träning.

Själv tränar jag mycket löpning och yoga men även en del styrketräning på gym. Min favorit-träningsform är all form man kan göra ute! Älskar frisk luft och mår så bra av att vara utomhus. Tar varje tillfälle jag kan att vara ute! 🙂

Sedan jag drog ner lite på styrketräningen och de hårda gruppträningspassen och kompletterade med yoga så har jag varit så förskonad från skador. Förut gick jag runt och hade lite ont här och var för det mesta. Idag är det väldigt sällan. Det är mitt diskbråck som spökar ibland bara. Men jag har lärt mig hur jag ska ta hand om det. Yogan är en stor del av det.

2. Vad innebär hälsa för dig?

Hälsa för mig är att ta in alla bitar av livet. Alltså både att äta bra för att det ger dig och din kropp bränsle för att orka livet nu och sen, även att sova, umgås med vänner och att stressa lagom. Att vara utomhus och få in vardagsmotion! Att lära sig att älska sig själv och att först bygga inifrån.

Hälsa är en belöning till din kropp o knopp. Både nu och i framtiden. Vem vill inte dansa lambada på äldrevården liksom? 

Sedan är det sådan befrielse att investera i sin kropp så man orkar allt som vardagen och livet utsätter oss för. Det är allt ifrån att bära tunga matkassar, föda barn, springa till bussen, ha fokus på jobbet, ha tålamod med sina nära o kära och att sova gott om natten. Det handlar inte för mig om att se ut på ett visst sätt. Det handlar om att må på ett visst sätt- att Må Gött ! =)

3. Hur har din yrkeskarriär sett ut fram tills där du är idag?

Jag är uppväxt i en arbetarfamilj. En arbetande släkt där min mormor tidigt lärde mig att arbete ger lön som du sedan lever på. Ingenting kommer gratis. Jag började plocka jordgubbar ute i jordgubbslandet i Mossbrott utanför Emtunga där jag är född och uppvuxen. Mina sommarjobb var tunga och många. Jag jobbade med allt från äldrevård till att laga rullstolar till att stå i disken sena nätter på en restaurang. All den tuffa tiden har lärt mig att ingen gör jobbet åt dig. Du måste jobba dig dit själv. När du jobbar hårt – lönar det sig. Hard work pays off!

När jag gick ur gymnasiet jobbade jag i receptionen på en bilfirma, blev senare marknadsansvarig på en BMW-firma för att sedan jobba med kök. Säljsupport och bemötande av andra människor har alltid intresserat mig. 2007 utbildade jag mig till hud- och spaterapeut och jag trodde jag skulle göra det livet ut! Startade eget och hade salong i lilla Vara. Älskade det. Men saknade fart och rörelse.

Så när träningsbiten gick allt bättre sadlade jag helt om till PT 2014. Då tog jag enskilda klienter på ett gym hemma i Vara. Sedan insåg jag att jag bara har en hel arbetsdag och kan där bara tjäna en viss summa varje dag. Jag kommer inte kunna utveckla min verksamhet mer än så. Jag älskade mötet med klienterna men det tog tid eftersom jag var så engagerad i alla delar av deras liv. Var ibland med vissa klienter i mataffären för att lära dem om vad de skulle handla.

Så jag startade små bootcamps i parken. Man fick anmäla sig till 6 lördagar i rad eller 8 torsdagsmorgnar och betala en summa. Där kunde jag inspirera fler samtidigt och få in mer pengar per timme med mindre engagemang innan och efter. Jag kunde gå all in under passen och sedan skicka med små tips till var och en.

Detta utvecklades snabbt till större bootcamps med heldagar av träning på olika platser där jag bor.

Numera anordnar jag helger, heldagar eller veckor med träning och inspiration. Där kan jag verkligen få ut det jag brinner för- att få människor att Må Gött! Jag kan inspirera massor genom mitt dagliga instagramkonto och blogg. Jag har förmånen att kunna åka ut och föreläsa på olika platser runt om i Sverige för att sprida buskapet kring att all fysisk aktivitet är bra för dig och att du duger just som du är. Kropp o Knopp ska må gött och du behöver hitta ditt ”Varför” för att kunna ta hand om dig utan att bli stressad och jämföra dig med andra. Vi kan inte både vara superpowermammor, elitmotionärer och karriärister. Rikta lite fokus inåt ibland. När mår jag bra? Hur kan jag må bättre?

Så mitt jobb idag är drömmen! Jag fullkomligt älskar att kunna nå ut till så många och sedan få träffa många av mina följare IRL. Jag har världens finaste följare som ger så mycket kärlek och glädje! Jag är lyckligt lottad men samtidigt har och jobbar jag hårt för att kunna arbeta med min dröm. Inget kommer gratis. Ingen gör det åt dig. Ibland motgångar som svider så inibomben och ibland går något så bra att men får nypa sig i armen!

Viktigast är att jag även har en balans i det allra viktigaste rollerna av dem alla… Att vara mamma o fru. Min familj är alltid alltid alltid min första prio. I min bransch är det mycket helg-jobb. Jag måste verkligen överväga och ibland tacka nej, trots ett lockande erbjudande, pga min familj behöver mig. Det är viktigast av allt. Familjen först.

4. Nämn 3 faktorer du tycker är viktiga för den som vill bli framgångsrik i sociala medier.

1. Att vara genuint autentisk.

2. Att lägga upp content som GER något till följarna!

3. Att vara aktiv. Svara på kommentarer, lajka och följa andra etc..

5. Vilka utmaningar ser du med att vara en Influencer inom hälsa?

Att man inte alltid tas emot av alla. Alla är vi i olika faser i livet. Endel är inte mottagliga för min optimism. Det är min största svaghet. Jag vill att alla ska förstå att det jag gör är äkta. Jag spelar ingen ”roll” för att få bekräftelse. Bekräftelse älskar jag och alla andra me. Men det får jag från mina nära. På mina sociala medier vill jag inspirera, hjälpa och ge! Jag vill på riktigt få alla att älska sig själva, finna glädjen i träning och att hitta balans i kropp o knopp.

Jag har med åren blivit så trygg i mig själv att jag faktiskt inte jämför mig lika mycket med andra. Men ibland glömmer jag av mig och kan såklart bli avundsjuk på en vältränad tjej med magrutor och perfekt rumpa som har 99 000 följare. Men då påminner jag mig om mitt syfte med min instagram och jag vill inte skapa den känslan. Jag vill att man ska titta, läsa och bli inspirerad. Men det kan ju vara så att när jag lägger upp en bild på mig i en snygg yogapose kanske det skapar samma känsla hos någon som den känslan jag får av den vältränade tjejen med många följare.. Så utmaningen är att inspirera utan hets, stress och press. Men det är som sagt svårt eftersom vi alla bär på olika bagage, sinnesstämning och självkänsla.

6. Vad är det bästa med att jobba som Influencer och/eller med hälsa?

Att man verkligen FÅR inspirera. När jag får mail från följare där de skriver om sin utmattning, ortorexi eller låga självkänsla och att jag med mina kanaler har hjälpt dem. Då ler jag varmt och känner att allt jobb gör mödan värt. Att få skicka en faktura för ett väl utfört jobb är en härlig belöning. Men att få sådana mail där jag hjälpt någon på riktigt… Det är värt alla pengar i världen. Blir så varm och rörd. En deltagare på ett event tog mig åt sidan för att överlämna en present och tacka för att jag hjälpt henne att må bättre. Bara genom att jag är den jag är och förmedlar kärlek. En annan följare skickade en present på posten som tack om en tredje skickade mig en kokbok som tack för en härlig träningsresa. Sådant är unikt och värdefullt. När man är ensam riddare på sin häst och krigar för att förmedla något och sedan får bevis på att det faktiskt gett något. Då är jag lycklig hela vägen in.

7. Vilka mål och drömmar har du för ditt eget välmående och din vidare karriär?

Mitt eget välmående blir bara bättre och bättre! Jag har alltid varit en gla tjej och mått gött. Helt klart. Men ju mer självkänslan stärks och jag tror i och med yogan så finner jag än mer djup och ro i kropp o knopp. Så jag ska fortsätta lyssna på kroppen mestadels av tiden. Sedan ska jag utmana den med lite fler lopp och roliga påhitt då och då. Just för att det är kul!

För min karriär sitter jag just nu och gör en mindmap för 2018. Den ska jag sedan konkretisera för att få med mina viktigaste mål för nästa år. Det lutar åt att fortsätta behålla min autentiska roll som inspiratör. Sedan vidareutbilda mig mer för att skaffa mer kunskap. Jag har också lovat mig att inte jobba mer än en till två helger i månaden just för att jag inte ska vakna upp en dag och ha missat massa kul med barnen.

Jag har hela livet på mig att jobba, träna massor och äta nyttigt. Det är inget som behöver stressas eller pressas fram. Sedan har jag stora visioner om framtiden. De kommer. Bara jag jobbar mot dem och behåller mig själv och den goda känsla jag investerar i så är jag helt säkert på att jag når mina drömmar och mål ändå.

 

Stort tack Ida! För den dagliga inspiration i form av träningsglädje, kärlek och skön magkänsla du ger oss i sociala medier och den här intervjun. 

Tack för att jag fick gästa ert instagram och för att jag fick prata lite om WISP och mig. All kärlek! / @workoutispassoion Ida

 

Text: Anna Lissjanis

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.