Vitamin Manager skräddarsyr personligt kosttillskott

Vitamin Manager skräddarsyr personligt kosttillskott

I dag får inte alla människor i sig samtliga näringsämnen. Det är därför bra att använda kosttillskott för att få i sig det. Vitamin Manager erbjuder det skräddarsytt efter varje enskild individ. Det gör att alla människor, enkelt och smidigt får i sig det de behöver.

– Vi kan göra en miljon olika kombinationer med kosttillskott. Det är bara en tidsfråga innan det skräddarsydda systemet blir en standard, säger företagets vd Jojje Borssén. 

Vitamin Manager startades förra året i hopp om att fylla en lucka i världen. Företaget är ett av få bolag i världen som skräddarsyr vitaminer, oljor, mineraler, boosters och växtextrakt utifrån varje enskild individs behov. Det underlättar för människor som behöver det på daglig basis, då de slipper leta själva efter kosttillskottet i olika hälsobutiker.

– Fram till i dag har kosttillskott sålts på ett traditionellt sätt. Det skräddarsys skor, pjäxor och bilar efter hur människor vill ha det, men inte i det här fallet. Det går att hitta kosttillskott i olika typer hälsobutiker, där det bara är att fråga expediten, men vi förenklar processen för kunderna genom att erbjuda det över internet.

Livsmedelsproffs väljer kosttillskotten
Vitamin Manager erbjuder ett online-test på sin hemsida, där det går att svara på ett par enkla frågor för att ta reda på vilka kosttillskott som passar varje enskild individ. Det erbjuds månatliga prenumerationer, men går även att beställa utefter egen smak.

– Vi har tagit hjälp av egna nutritionister, samt våra våra leverantörer som är väldigt duktiga. De kan allt om ämnena som vi beställer. Det gör att de har koll på vilka kosttillskott som fungerar för var och en. Vi förfinar och utvecklar testet hela tiden. Det går att komma långt på att enbart ställa frågor, men det gäller att folk är ärliga när de gör testet.

Vanlig mat i första hand
Jojje Borssén är ändå tydlig med att kosttillskotten inte ersätter vanlig mat. Det är därifrån den stora näringen kommer som får kroppen att fungera.

– Det är först och främst viktigt att äta riktig mat. Ägg, avokado, fisk, grönsaker och frukt. Det kan vara ett komplement, om folk känner att de inte får i sig tillräckligt med näringsämnen. Kosttillskott kommer inte att rädda människor från systemkollaps. Det viktiga är att man har en sund livsstil.

Vitamin Manager har fått en bra start, mycket tack vare, den smidiga och smarta produkten. Det är inte kosttillskotten som är deras främsta styrka. Det är snarare den smått unika, skräddarsydda modellen.

– Vi har många kunder som är väldigt positiva och tycker att det känns modernt och nytt. De undrar varför ingen gjort det tidigare. Det är vad vi vill få ut. Det är mycket smidigare med dagliga dagsdoser i stället för olika burkar. Vi pratar inte om varför man ska äta kosttillskott utan om att vi har den smartaste lösningen för det.

Foto: Luca Mara
Text: Sebastian Pearson

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.