Tänk dig söt, lättlagad och vacker vit chokladmousse med rårörda bär till helgens efterrätt. Lätt att vispa ihop och som går att variera med tillbehör efter smak och tycke.
Vit chokladmousse med rårörda bär
Ingredienser:
– 4 1/2 äggulor
– 1 1/2 msk strösocker
– 150 g vit choklad
– 2 1/4 dl vispgrädde
– 6 dl blåbär (eller andra bär)
– 1 1/2 tsk vaniljsocker
– 7 1/2 digestivekex
– 1 1/2 msk smör
– kokos, bär, nötter, riven choklad eller annan topping
Gör så här:
1. Vispa äggulor och socker poröst.
2. Smält chokladen i vattenbad, eller mikro (max 800 w) 1-2 minuter, och vänd ner den i äggsmeten.
3. Vispa grädden och vänd ner även den. Låt stå i kylskåp 30 minuter före servering.
4. Blanda blåbär med socker. Rör så att lite av bären mosar sig så att det blir lite såsigt.
5. Krossa digestivekexen grovt. Smält smöret och blanda det med smulorna.
6. Lägg upp blåbär och mousse och strö på digestivesmulorna. Servera och njut!
Trevlig helg!
Text och foto: Anna Lissjanis