Viktigt att belöna sig själv

Många av oss som tränar flitigt glömmer ofta bort att unna oss själva en belöning för det hårda arbete vi lägger ner på att ta hand om våra kroppar. För att en ska kunna ta sig hela vägen i mål behövs det ibland hållplatser. En hållplats, i det här fallet en belöning, är det minsta du som tränar mycket förtjänar. Även om du inte känner det själv. 

Unna dig något kul

Alla tränar vi av olika anledningar, från att vilja gå ner i vikt, hålla oss hälsosamma till att jaga drömkroppen eller prestera bättre i en särskild sport. Ofta när vi är seriösa med vår träning hamnar vi i ett fokusläge där det viktigaste av allt är att hålla flåset uppe. Men ibland behöver vi kunna ta ett steg bakåt och unna oss något annat kul. Gärna avslappnande. 

För vissa kan sådan underhållning vara att spela på nätet och för andra kan det vara att ta fram chipsskålen och gräva ner sig framför en bra serie på Netflix. Eller kanske till och med tillfället att äntligen ta vara på den där upplevelsepresenten som är en ölvandring på stan. 

Ta pausen, unna dig något kul och hitta sedan tillbaka till ditt fokus dagen därpå. Eller när det känns bra för dig. Om vi varje dag ska träna på liv och död blir det andra härliga nöjen i livet som vi riskerar att gå miste om. 

Ät precis vad du vill

Oftast när vi tränar behöver vi också reglera vår kost, detta för att träningen ska ge bästa möjliga resultat. Detta leder till att vi på helgerna blir lite låga över att inte kan unna oss det vi vanligtvis gör när vi firar vår ledighet från jobbet. Sett till att god mat, eller en kväll ute med vännerna, är en given del av mångas nöjen, så kan vi belöna oss med att äta precis vad vi vill innan vi lämnar hållplatsen för att kliva på nästa träningsbuss. 

Viktigt med balans

Hittar vi inte balansen där vi tränar duktigt men också unnar oss annat som gör oss glada, är sannolikheten stor att vi kommer känna att något saknas. På sikt kanske vi till och med slås av någon slags psykisk ohälsa. Också finns risken att vi då halkar dit och istället släpper träningen helt, för att därefter äta ohälsosamt tills vi känner att det är ett måste att ta upp den igen. 

Tanken med den här artikeln är att du ska lära dig själv att belöna dig för att du varit duktig. För vem vill leva utan ett tillfredsställt inre? 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.