Vidrigt var ordet

Vidrigt var ordet

Stockholm marathon skrev på sin hemsida att det inte gick att hitta en mer vidrig dag att genomföra ett marathon på. Vädermässigt alltså.

Trots de yttre förhållandena kämpade sig många löpare runt i Stockholm i lördag. När starten gick var temperaturen 3 grader och den steg till fyra grader under loppets gång och lägg därtill en vind på 10 m/s med häftiga kastvindar och du förstår att det var, just det, vidroga förhållande. 

Det var ändå inte många som valda att stanna hemma. 15 968 startande är nästan lika många som fjolårets rekordsiffra. Överraskande få bröt i ruskvädret. 14 686 hjältar tog sig hela vägen i mål. Det innebär att 92 procent av de startande fullföljde, att jämföra med fjolårets 96 procent, i goda förhållanden.

– Det har inte varit likt någon annan dag, sammanfattar Christina Wahlstedt, ansvarig för sjukvården på ASICS Stockholm Marathon på loppets hemsida.
– Vi har fått ta hand om många kalla och nedkylda, ända ner till 30 graders kroppsvärme. Vi har tömt alla lager på filtar.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras