Vid 11 timmars arbete ökar risken för infarkt

Vid 11 timmars arbete ökar risken för infarkt

Jobbar du mycket? En studie har visat att den som jobbar 11 timmar om dagen eller mer har hela 67 % högre risk att drabbas av en hjärtinfarkt.

Varje år dörmånga personer i samband med hjärtinfarkter. Ett sätt att undvika en hjärtinfarkt är att jobba mindre. Det kan låta svårt och det handlar inte om att jobba mindre än det normala åtta timmar. En studie har nämligen visat att de som jobbar mer än 11 timmar om dagen löper 67 % högre risk att drabbas av en hjärtinfarkt än de som jobbar normala tider.

Resultatet visar också att de som arbetar mellan 10 och 11 timmar per dag har 45 procent högre risk att drabbas. Det visar en ny brittisk studie gjord på 7 000 personer, rapporterar nättidningen Health.com.

– Om läkare helt enkelt frågade sina patienter ”Hur många timmar arbetar du?” skulle ytterligare fem procent av riskgruppen som får hjärtinfarkt varje år kunna identifieras i förväg, säger forskaren Mika Kivimäki, professor i epidemiologi och folkhälsa vid University College i London till Health.com.

Enligt en del andra forskare som tagit del av studien kan man inte se orsak och verkan enbart mellan långa arbetspass och hjärtinfarkt. Men den uppenbara kopplingen kan bero på andra hälsofaktorer, som stress, brist på motion och kaloririk hämtmat i stället för nyttiga hemlagade måltider. Faktorer som kommer till följd av tidsbrist på grund av för mycket arbete.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.