Till veckans Meat Free Monday-middag vill vi inspirera till FÄRG och enkelhet. En tager-vad-du-haver-wok med stor möjlighet till variation efter smak och vad du har hemma.
Att äta vegetariskt blir allt enklare med alla alternativ till kött, något vi på SportHälsa tycker är positivt. Valio har nyligen lanserat produkten Mifú. En nyhet som både är laktos-, ägg- och glutenfri med högt proteininnehåll. Ett bra alternativ för dig som vill äta mer vegetariskt då produkten är lätt att byta ut kött, fisk, kyckling. Detta eftersom de små kornen inte smälter när du steker eller kokar dem, så som keso. Mifú är ett passande alternativ i en soppa, gryta, vegetarisk lasagne, till tacos eller som här – i en wok!
Har du inte Mifú hemma kan du byta ut mot exempelvis tofu, sojabönor, quorn eller liknande vegetariska alternativ.
Vegowok
Ingredienser:
– ½ litet huvud broccoli
– ½ litet huvud blomkål
– 1 rödlök
– ½ aubergine
– ½ paprika
– 1 vitlöksklyfta
– 2 msk olivolja
– salt & peppar
– 1 paket Mifú/tofu/quorn/sojabönor
– ½ paket fetaost (för mer ostsmak)
Ingredienser vitlökssås:
– 1 burk creme fraîche
– 2 pressade vitlöksklyftor
– salt & peppar
Gör så här:
1. Hacka alla grönsakerna.
2. Stek i olivolja, salta och peppra efter smak.
3. Blanda ner Mifún och stek en stund till
4. Smula i fetaost om du vill ha mer smak. Mifú är väldigt mild och smakar inte så mycket.
5. Servera gärna woken med vitlöksåsen.
I det vackra bor ofta det smakrika och hälsosamma!
Text, foton och recept: Anna Lissjanis