Vegetariska Matkassen – en grön start på 2020 för din egen och klimatets skull

Veckans Produkt - Vegetariska matkassen

Veckans produkt presenterad i samarbete med Årstiderna är Vegetariska Matkassen – ett perfekt val för dig som vill laga god, grön mat under 2020. För din egen och klimatets skull.

Att äta mycket grönt blir allt viktigare, både med tanke på vår miljö och hälsa. Samtidigt kan det vara svårt att hitta inspiration och tid till smakfulla och mättande vegetariska rätter, speciellt om du precis börjat upptäcka det växtbaserade köket. Då kan Årstidernas Vegetariska Matkasse fungera som en bra introduktion till nya och spännande vegetariska rätter.

Vegetariska Matkassen – en grön start på 2020 för din egen och klimatets skull

Förutom att ge dig god mat utan kött är alla varor i Vegetariska Matkassen ekologiska, precis som Årstidernas andra varor. Därmed undviker du genmodifierade grönsaker, syntetiska sötningsmedel, smakförstärkare och de allra flesta E-nummer. Vegetariska Matkassen har istället fokus på välsmakande, hälsosamma, klimatvänliga och gröna rätter av råvaror med hög kvalitet. Grönsakerna har huvudrollen, kompletterade av exempelvis ost, ägg, färsk pasta och vegetabiliska proteiner som bönor, korn och linser.

▶︎ Se Årstidernas vegetariska matkassar här.

Veckans Produkt - Vegetariska Matkassen

– Tillsammans med våra duktiga kockar gör vi egna kvalitetskontroller. På så sätt kan vi garantera att alla våra råvaror och ingredienser är sprängfyllda med smak och näring. Dessutom är vi väldigt noga med hur vi förpackar maten så att den behåller hållbarheten, skyddas i transporten och mot yttre föroreningar.

De lakto-ovo-vegetariska recepten är skapade av kocken Jens Mohr. Han startade sin kockkarriär på stjärnrestaurangen Noma i Köpenhamn och har sedan dess arbetat på flera topprestauranger i hela världen. Nu alltså även som receptkreatör hos Årstiderna.

”Tillsammans med våra duktiga kockar gör vi egna kvalitetskontroller. På så sätt kan vi garantera att alla våra råvaror och ingredienser är sprängfyllda med smak och näring.”

Årstiderna har ett stort utbud av veganska och vegetariska matkassar. Sedan 2018 har de även uteslutit rött kött även i övriga matkassar. Säsongen styr alltid vilka grönsaker som är i fokus, vilket gynnar både klimatet, miljön och framförallt smaken. Dessutom har Årstiderna en no fly-policy sedan 2003, vilket innebär att du får smaker från hela världen, men av mat som enkelt kan fraktas hit, utan flyg och onödiga transporter. Målet för Årstiderna är att ha sitt CO2-räkenskap i balans år 2020, samt att alla deras leverantörer också ska vara det inom 5 år.

– Vår mat är alltid 100% ekologisk. Helt enkelt eftersom vi tycker att det är godast och tror på att det är bättre för både hälsan och miljön. Bättre matjordar och större mångfald av liv, och dessutom mindre övergödning och kemiska bekämpningsmedel i naturen. Schysst mat ska vara lika bra för dig som för resten av världen.

”Schysst mat ska vara lika bra för dig som för resten av världen.”

Garanterat goda, gröna och näringsrika maträtter, med hög kvalitet och hållbarhet i fokus.

▶︎ Se Årstidernas vegetariska matkassar här.

Beställ den vegetariska matkassen här

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.