Vegetarisk chili con carne

Vegetarisk chili con carne

Chili con carne är en klassiker som gärna får kryddas lite extra och därför blir lika smakrikt god oavsett proteinkälla. Tofu, quorn, sojafärs eller nyheten mifü – du väljer själv huvudingrediens till dagens Meat Free Monday-middag. I övrigt hittar du receptet här.

quornkarne_ingr - vegetarisk chili con carne

Vegetarisk chili con carne

Ingredienser:

– 1 förpackning quornfärs/sojafärs/tofu/mifü eller vad du önskar

– 1 gul lök

– 1-2 vitlöksklyftor

– 1 burk cannellini-bönor (alternativt vita bönor eller andra bönor)

– 1 förpackning krossade tomater/tomatsås

– 1 tsk paprikakrydda

– 1 msk soja

– salt och peppar

– olja/smör/kokosolja att steka i

– riven parmesan att toppa med

– eventuellt grädde att runda av med om du har barn eller själv gillar mildare smak

– ris, sojapasta, matvete, quinoa eller liknande tillbehör

Gör så här:

1. Stek lök och proteinkällan i smör eller olja.

2. Tillsätt tomatsås och bönor.

3. Smaka av med salt, peppar och eventuellt grädde.

4. Låt puttra några minuter samtidigt som du kokar ris, pasta eller vad du önskar ha till.

5. Servera allt sammans ihop med grönsaker. Smaklig måltid!

quornkarne - vegetarisk chili con carne

Text och foton: Anna Lissjanis

Vegetarisk chili con carne
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Vegetarisk chili con carne

Måltid Middag
Tag chili con carne, recept vegetarisk chili con carne, vegetarisk chili con carne
Specialkost Vegetariskt
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.