När du vill ha något snabbt och smarrigt av naturligt hälsosamma ingredienser – gör dessa veganska chokladbollar av Angelas enkla recept. Lika gott för dig som är vegan som inte.
Vad tror du om nyttiga, veganska chokladbollar till dina mellanmål? Snabb energi i samband med din träning eller som hälsosammare gofika till kaffet? Då har du hamnat rätt. “Ibland vill man ha något gott som är enkelt att mixa ihop och som är så nyttigt som möjligt. Det här receptet är helt perfekt! Chokladbollar som går väldigt fort att göra och det blir underbart goda” skriver Angela på sin hemsida. Visst låter det bra? Perfekt när suget slår till, prova!
Veganska chokladbollar
Ingredienser:
- 2.5 dl havregryn
- 4 msk kokosolja (gärna smakfri)
- 2 msk starkt kaffe/espresso
- 16 st stora urkärnade dadlar
- 2 msk kakao
- 2 tsk vaniljessens
- Kokos att strö över
- Mörk choklad att doppa i
Gör så här:
- Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa till en slät massa.
- Rulla ut ca 17 st bollar.
- Ställ dem i kylen eller frys in tills de stelnat.
- Doppa i smält choklad och strö över kokos.
- Förvara i burk med lock i kylen och servera gärna rumstempererade så att de mjuknar.
Om du inte tycker om kaffe kan du ta lika många matskedar jordnötssmör hälsar Angela.
Recept och bilder på laktosfria muffins: Angela Johansson – en hälsoinspiratör inom mat, mental och fysisk hälsa. Hon skriver på sin egen blogg angelasheaven.com och föreläser om hur man kan ta hand om sig själv med nyttiga recept, tankens kraft och Attraktionslagen.
“Jag är en självlärd hälsoinspiratör som verkligen älskar att lära mig mer om allt som har med hälsa att göra. Både när det gäller insidan och utsidan. Jag lagar mycket mat och framför allt nyttigt godis och kakor som jag kan unna mig varje dag. Det är så trevligt att veta att det jag äter både är gott och hälsosamt för mig.”
Hitta fler recept än veganska chokladbollar, plus andra hälsotips, här hos Angelas heaven!