Vegansk Ris à la Malta – recept

Vegansk Ris à la Malta – recept

Njut av julens klassiska dessert ris à la malta i ny tappning – vegansk ris à la malta med kokos och apelsin! Ett passande recept för dig som är vegan, laktosintolerant eller som helt enkelt vill prova en nytänkande och fantastisk god variant.

Vegansk Ris à la Malta

Ingredienser ca 8 portioner

– 2 dl grötris

– 4 dl vatten

– 1 liter kokosdryck (typ Alpro eller GoGreen)

– 2 dl kokosmjölk eller kokosgrädde som förvarats minst några timmar i kylskåp (rekommenderar den från Garant eller en konserv-variant)

– 1 krm äkta vaniljpulver

– ev.1-2 msk kokossocker

Gör så här: 

1. Koka risgrynsgröten som vanligt enligt recept fast med kokosdryck istället för vanlig komjölk. Låt gröten svalna helt.

2. Skrapa ur det tjocka i burken eller tetran med kokosmjölk och vispa med elvisp. Om den blir för tjock kan du tillsätta lite av kokosvattnet som blir kvar i botten.

3. Vänd ner den fluffiga kokosgrädden i gröten och blanda väl. Tillsätt vaniljpulver och smaka eventuellt av med sötning (kokossmaken i sig är ganska söt, så kokossockret är valfritt).

4. Använd fina glas eller skålar och lägg apelsin, jordgubbar, hallon eller tropiska frukter i botten och fyll sedan på med ris à la malta. Pudra gärna över lite kanel eller riv över apelsinskal för mer smak. Servera och njut!

Text: Anna Lissjanis

Vegansk Ris à la Malta – recept
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Vegansk Ris à la Malta – recept

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag ris a la malta, Vegansk Ris à la Malta
Specialkost Äggfritt, Laktosfritt, Paleo, Vegetariskt
Tillfälle Jul
KCAL/Portion 399-399
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.