Vegansk rawfoodtårta med hallon

Vegansk rawfoodtårta med hallon

Den här rawfood-tårtan får det att vattnas i munnen på oss.

Text och foto: Yvonne Lundgren. Du hittar fler goda recept här.
Botten:

  • 4 dl valnötter
  • 10 dadlar
  • 1/2 pressad lime eller citron
  • 1 msk kokosolja
Fyllning:
  • 3 dl hallon (frysta går bra)
  • 5-6 dl mandelmjöl
  • 1 msk chiafrön
  • 1/2 dl honung
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk lime eller citron
Översta lagret:
  • 4 dl hallon
  • 6 aprikoser
  • 3 msk chiafrön
  • 1 msk lime eller citron

Gör så här:
Mixa nötterna först, i en matberedare, och häll sedan i dadlar, lime och kokosolja.
Mixa vidare till en jämn smet/deg och tryck ut den i botten på en springform (kakform med löstagbar kant)
Mixa ingredienserna till fyllningen och bred ut över bottenlagret.
Ställ kakan i frysen någon timme.
Mixa ingredienserna till överst lagret och bred ut detta på kakan.
Ställ kakan i frysen men ta fram i god tid före servering och dekorera med t.ex färska hallon och björnbär.
Jag har valt att bara använda ekologiska och Krav-märkta produkter.
IMG_4628 - Vegansk rawfoodtårta med hallon
Vegansk rawfoodtårta med hallon
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Vegansk rawfoodtårta med hallon

Tag hallon, rawfood, tårta
No Comments Yet
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.