Den här rawfood-tårtan får det att vattnas i munnen på oss.
Text och foto: Yvonne Lundgren. Du hittar fler goda recept här.
Botten:
- 4 dl valnötter
- 10 dadlar
- 1/2 pressad lime eller citron
- 1 msk kokosolja
Fyllning:
- 3 dl hallon (frysta går bra)
- 5-6 dl mandelmjöl
- 1 msk chiafrön
- 1/2 dl honung
- 2 msk kokosolja
- 1 msk lime eller citron
Översta lagret:
- 4 dl hallon
- 6 aprikoser
- 3 msk chiafrön
- 1 msk lime eller citron
Gör så här:
Mixa nötterna först, i en matberedare, och häll sedan i dadlar, lime och kokosolja.
Mixa vidare till en jämn smet/deg och tryck ut den i botten på en springform (kakform med löstagbar kant)
Mixa ingredienserna till fyllningen och bred ut över bottenlagret.
Ställ kakan i frysen någon timme.
Mixa ingredienserna till överst lagret och bred ut detta på kakan.
Ställ kakan i frysen men ta fram i god tid före servering och dekorera med t.ex färska hallon och björnbär.
Jag har valt att bara använda ekologiska och Krav-märkta produkter.