När vegetariskt är som godast. Njut av smakrika fetaost- och broccolibiffar med couscous och het sriachasås. Även passande för dig med glutenintolerans.
Till Meatfree Monday eller en annan dag du vill äta riktigt gott och näringsrikt – prova Isabelle Christiansson´s fetaost- och broccolibiffar. Passar fint ihop med couscous eller annat tillbehör du önskar och en perfekt rätt att laga till fler. Hela stora familjen eller att frysa in i matlådor till dina kommande luncher?
Fetaost- och broccolibiffar med couscous
Ingredienser:
- 1 kg potatis
- 250 g broccoli
- 200 g fetaost, gärna tärnad fetaost i marinad
- 1 pressad vitlök
- 1 ägg
- 2 msk ströbröd
- 0,75 tsk salt
- 1 tsk peppar
- 0,5 tsk spiskummin
- Chilipeppar efter smak
- Rapsolja till stekning
- Coscos
Gör så här:
- Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet.
- Koka upp vatten, skala potatisen och tills den mjuknat.
- Skär broccolin i små bitar om du har färsk annars kan du tillsätta fryst broccoli till potatisen när det återstår 5 minuter.
- Häll av vattnet och låt alltsammans svalna något.
- Mosa potatis och broccoli med en vanlig gaffel eller med potatispress.
- Tillsätt fetaost, ägg, ströbröd, kryddor och pressad vitlök.
- Arbeta ihop till en smet.
- Forma till ganska små biffar.
- Stek biffarna i olja.
- Servera biffar, couscous, sallad och sås.
Srirachamajosås
- 2 dl majonäs
- 0,5-1 msk srirachasås
Rör ihop och du har en het och passande sås.
Bon appétit!
Recept och foto: Isabelle ”Belliblonkan” Christiansson