Veckans vego: Fetaost- och broccolibiffar med couscous 

billig mat

När vegetariskt är som godast. Njut av smakrika fetaost- och broccolibiffar med couscous och het sriachasås. Även passande för dig med glutenintolerans.

Till Meatfree Monday eller en annan dag du vill äta riktigt gott och näringsrikt – prova Isabelle Christiansson´s fetaost- och broccolibiffar. Passar fint ihop med couscous eller annat tillbehör du önskar och en perfekt rätt att laga till fler. Hela stora familjen eller att frysa in i matlådor till dina kommande luncher?

broccolibiffar

Fetaost- och broccolibiffar med couscous 

Ingredienser:

  • 1 kg potatis
  • 250 g broccoli
  • 200 g fetaost, gärna tärnad fetaost i marinad
  • 1 pressad vitlök
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0,75 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 0,5 tsk spiskummin
  • Chilipeppar efter smak
  • Rapsolja till stekning
  • Coscos

Gör så här:

  1. Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet. 
  2. Koka upp vatten, skala potatisen och tills den mjuknat.
  3. Skär broccolin i små bitar om du har färsk annars kan du tillsätta fryst broccoli till potatisen när det återstår 5 minuter.
  4. Häll av vattnet och låt alltsammans svalna något.
  5. Mosa potatis och broccoli med en vanlig gaffel eller med potatispress. 
  6. Tillsätt fetaost, ägg, ströbröd, kryddor och pressad vitlök. 
  7. Arbeta ihop till en smet.
  8. Forma till ganska små biffar.
  9. Stek biffarna i olja.
  10. Servera biffar, couscous, sallad och sås.

Srirachamajosås

  • 2 dl majonäs
  • 0,5-1 msk srirachasås

Rör ihop och du har en het och passande sås.

Bon appétit!

Recept och foto: Isabelle ”Belliblonkan” Christiansson

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.