Vasaloppet 2 dagar kvar: Favoriterna

Vasaloppet 2 dagar kvar: Favoriterna

Ahrlin, Svärd, Tynell, Brink. Namnen på favoriterna i Vasaloppet är välkända.

De stora Vasaloppsåkarna lyckas ofta pricka formen lagom till Vasaloppet. Det 9 mil långa loppet är unikt och det är ofta samma namn som figurerar uppe i toppen. Inför årets lopp likaså. Jag tror dock på Jerry Ahrlin i år. Mannen som varit på pallen flera gånger och fått stryk på upploppet både en och två gånger. Jerry Ahrlin har aldrig vunnit Vasaloppet, men efter segrar i Marcialonga och flera andra långlopp under vintern tror jag att han blir farlig på söndag.

Oskar Svärd är alltid vass på Vasaloppet och i år tror jag att han blir en av de främsta utmanarna till segern. Visserligen har han haft ett par dagars förkylning nu veckan före loppet, men han tror själv inte att det ska påverka. Även Daniel Tynell, som egentligen inte fått till det under denna säsongen, är en favorit. ”Jag har kunnat följa min plan de senaste veckorna och kört de pass som varit planerade. Nu är det bara slutputsning på de sista detaljerna kvar”, skriver han på sin blogg och i vanlig ordning brukar Tynell komma starkare än någonsin när det väl är dags för Vasalopp. Att även fjolårssegraren Jörgen Brink kommer att ha ett finger med i spelet kan vi vara överens om. Givetvis kommer säkert även någon norrman, läs Aukland, att bjuda upp till kamp och självklart hoppas jag på Jimmie Johnsson, som visat god form under säsongen.

Det blir en spännande söndag och det är fascinerande att Vasaloppet ofta avgörs på upploppet. Spurt efter nio mils skidåkning. Det ni.

På damsidan tror jag att Sandra Hansson är starkast, som vanligt.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.