Varför du behöver få i dig Polyfenoler när du tränar

Polyfenoler är växtrikets försvar mot oxidation och andra angrepp utifrån, som blir påverkade bland annat vid träning. Vetenskapliga studier visar att polyfenoler har mångfaldiga positiva effekter, särskilt för dig som tränar. Här berättar vi mer.

Broccoli, gurkmeja, grönt te och granatäpple är några exempel på livsmedel som är rika på Polyfenoler. Nu finns Pomi-T, ett kosttillskott som innehåller dessa fyra ingredienser, packade i en liten tablett, så det blir enkelt att få i sig sina polyfenoler.

I en optimal värld, så vill man kunna träna hur mycket man vill utan att det sätter sina spår på kroppen. Hur positivt träning än är för välbefinnandet, så tär det på kroppen också. Det här går att undvika om man ser till att få i sig polyfenoler. Vi skall titta på de fyra olika polyfenolrika ingredienser och vad vetenskapliga studier säger om dessa. Vi har valt ut dessa fyra eftersom som ingår i en av de mest kända polyfenoltillskotten som finns på marknaden, Pomi-T. Det är ett naturligt kosttillskott, dvs ingredienserna som ingår torkas och mals ner utan någon kemisk koncentrationsprocess.

Broccoli..

..är en grönsak som är både god och nyttig. Men visste du att den hjälper dina muskler att växa. Studier utförda av molekylärbiologer från Seconda Università degli Studi från Neapel, visar att låga doser av sulforaphane som finns i broccoli, främjar spridning av stamceller och försvarar dem mot apoptos. Dvs programmerad död och åldrande. Låg koncentration av sulforafan resulterade inte bara i ett större antal nya stamceller, utan tillät också de befintliga stamcellerna att leva längre.

Grönt te..

..innehåller koffein och koffeinet kan tillfälligt boosta din prestation, men dess effekt går längre än så. Flera studier visat att grönt te har en effekt på övervikt, speciellt om man samtidigt tränar. Men studier visar även att grönt te-extrakt påverkar uthålligheten. En studie från Birmingham i England visar att grönt te-extrakt gör att en idrottare kan hämta mer av sin energi från fettförbränningen under sin prestation, detta kan förlänga uthålligheten under längre pass.

Gurkmeja..

..är likt de två ovan nämnda, en stark polyfenol från växtriket med antioxidant effekt. Gurkmejan har många positiva effekter på vår hälsa, det som de flesta vetenskapliga studierna har koncentrerat sig på är dess effekt på inflammationer och återhämtning. Inom dessa två områden finns det många studier som bekräftar att gurkmeja hjälper till att reducera inflammation vid hård träning och snabbar på kroppens återhämtning. För att citera en genomgång av studier konstaterades det att: Deltagare som tog tillskott med gurkmeja visade minskad inflammation och oxidativ stress, minskad smärta och muskelskador, överlägsen återhämtning och muskelprestanda, bättre psykologiska och fysiologiska svar (termisk och kardiovaskulär) under träning och förbättrad gastrointestinal funktion.

Granatäpplet..

..innehåller exempelvis massor med polyfenoler, mestadels i skalet som skyddar de känsliga delarna inne i frukten. Granatäpple har visat sig ha liknande effekt som gurkmeja på återhämtning efter träning, samt hjälpa till att minska träningsrelaterad inflammation. En engelsk studie gjord på granatäpplejuice visade att naturlig granatäpplejuice verkar förbättra kapaciteten att följa ett intensivt träningsprogram. Därför rekommenderas elitviktlyftare att använda naturlig Pomi-T under intensivt träningsprogram och tävling för att påskynda muskelåterhämtningen. Noterbart i samanhanget är att i Pomi-T finns även granatäpplets skal med och det är skalet som innehåller mest polyfenoler, på samma sätt som skalet i äpplet är det mest hälsosamma delen av frukten. 

Det intressanta med just Pomi-T är att den innehåller fyra olika starka polyfenolkällor. Detta gör att effekten av fyra olika typer av polyfenoler från fyra olika typer av växter kopplas ihop, för att ge den bästa effekten. 

Pomi-T utvecklades av den brittiska professorn Robert Thomas. Professer Thomas är onkolog, men mycket intresserad av sport både som utövare och forskare. Han har studerat mycket matens och motionens betydelse för vår hälsa. Polyfenolerna har väckt hans intresse framför allt för de många studie som visar att dessa växterna egna försvarare även kan bidra till vår hälsa på ett avgörande sätt. Prof. Thomas forskarteam genomförde en studie på Pomi-T som analyserade dess effekt på prostatacancer, studien finns att läsa på vetenskapstidskriften Natures webbsida. Men det är en annan historia. 

Fri frakt, fri retur och man kan beställa en eller flera burkar direkt. Prova gärna Pomi-T HÄR

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.