Vårens revolutionerande löpskor och 5 trender

Vårens revolutionerande löpskor och 5 trender

Löpare som ger allt och pushar sig själv till gränsen ska kunna förvänta sig max ifrån sina skor – inte bara från sig själv, säger Olivier Bernhard, en av grundarna till det schweiziska företaget On som med sina skor tagit löpning till en ny nivå. Läs om de revolutionerande löpskorna och 5 trender för våren 2017.

5 trender för vårens löpskor:

1. Olika skor för olika tillfällen. Inbitna löpare nöjer sig inte med ett par löpskor, utan vill ha olika modeller som är speciellt utformade för att springa snabbt, långt, i terräng, vid halt underlag och så vidare.

2. Visuellt snygga och personliga skor. Eftersom utbudet på löpskor är stort finns utrymme att välja utifrån hur skorna ser ut. Mönster och färger som matchar dig som person.

3. Från minimalistiska till mer dämpade skor. Fortfarande satsar många tillverkare på att utveckla väldigt lätta skor, men som ändå har både stöd och viss dämpning.

4. Skons drop är inte lika intressant, det vill säga skillnaden i höjd mellan häl och tå. Om skor hade 10–16 milimeter drop förut så är det snarare 0–12 milimeter idag.

5. Funktionella tyger. Skorna tillverkas i material som är lätt, starkt, tåligt, flexibelt och andas bra med så få sömmar som möjligt för att undvika skav.

Länge har fokus inom löpning varit på att producera så snygga löpskor som möjligt. Det är fortfarande är viktigt för många konsumenter, men den stora trenden är ändå skor som ger din löpning en extra skjuts genom sin funktion. Att göra löpningen rolig genom skor som både är bekväma och hjälper till att ge dig fart framåt, något som är hela grundtanken bakom On.

Som sexfaldig Ironmanvinnare och trefaldig Duathlonvärldsmästare, visste Olivier vad som förväntas av en riktig tävlingsko. Den erfarenheten tog han med och startade upp succéföretaget On 2010 som samarbetar med såväl forskare inom sport, atleter i världsklass och vassa desigers för spetskompetens inom området.

– Svenskar ligger i framkant i sina val när det kommer till hälsa och träning och jag tror därmed att Sverige är mer än redo för att släppa in ett nytt internationellt erkänt varumärke på marknaden, säger Charlotte Malmberg, officiell On-distributör.

Under åren har On´s löparskor vunnit ett stort antal utmärkelser för design och funktion över hela världen. Det unika med Ons löparskor är att dämpningen delvis är mekanisk. De två olika sulkonstruktionerna har det gemensamt att de har stora hål som trycks ihop vid belastning.

– Konstruktionen ger en väldigt speciell och kraftfull löpkänsla, säger Mattias Hjälmered från On. Sulan dämpar väldigt bra i landningen men i frånskjutet, när sulan är hoptryckt, är det en fast känsla som ger mycket kraft framåt. Känslan av att ”landa på dämpande sand och att sen kunna skjuta ifrån på asfalt”.

En av Ons mest populära modeller är Cloudflow för dig som letar efter en lätt och responsiv sko med hög prestanda. En sko med ett drop på 6 mm, med 18 fristående clouds som bidrar till en mjuk och behaglig dämpning och i material som andas.

– On kombinerar stabila stötdämpande lättviktsskor med fantastisk löpkänsla som har markkontakt genom hela fartregistret, bekräftar Mikael Nelker, 3 times Ironman Hawaii Finisher.

Med Cloudflash lyfter On sin beprövade teknologi ytterligare en nivå. Cloudflash har redan framgångsrikt testats av flera atleter under OS i Rio 2016 och för dig som vill förbättra ditt personbästa finns skorna nu tillgängliga i butik världen över, från våren 2017 även här i Sverige.

– Jag känner extremt positiva vibbar och att det börjar bubbla från många håll och kanter nu. Det känns otroligt positivt såhär inför löparnas högsäsong i Sverige, säger Charlotte Malmberg.

Om On:

On är ett ungt schweiziskt företag baserat i Zürich, Portland (Oregon) och Yokohama (Japan). On finns nu i över 50 länder och i över 3000 butiker runtom i världen.

Hitta samtliga återförsäljare på www.sportmanship.com

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.