Vardagsmotionera säkert med stilsäkra reflexer

Nu är hösten här med sin härligt krispiga luft, mysiga hemmakvällar och sköna promenader – i mörker! Det blir allt viktigare att tänka på vår säkerhet och räcker inte att bara sätta reflexer på barnen. Vi vuxna måste också göra oss synliga för bilister och andra trafikanter på vägarna, vilket går att göra på riktigt snygga sätt.

Det är extremt viktigt att göra dig synlig i vintermörkret. Oavsett om du är ute och springer en sen eftermiddag eller tar en promenad till matbutiken. En olycka kan ske när vi minst anar det.

Stilsäkra och praktiska reflexer

Någon som uppmärksammat hur dåliga vi vuxna oftast är på att använda reflexer är Ann-Sofie Hermansson. När Ann-Sofie själv fick barn och promenerade mycket  kände hon att man som vuxen ofta väljer mellan att vara snyggt klädd eller att använda reflexer. Och när hon inte kunde hitta några som hon kunde känna sig fin i, gjorde hon slag i saken och skapade Smart in the dark.

Ann-Sofie Hermansson
Företagare Smart in the dark
Foto: Per Wahlberg

Syftet med Smart in the dark är att tillverkastilrena och väldesignade reflexer som passar både vuxna och tonåringar. För dig som inte vill behöva välja mellan att vara snyggt klädd och att synas i mörkret. Ann-Sofie menar att många kanske tänker på sin synlighet när man tar en motionsrunda, men att man ofta struntar i säkerheten när det kommer till vardagsmotionen. Promenaden till gymmet, hämtningen på förskolan, eller vägen till och från bion. Och utan reflexer är det extremt svårt för bilister att få syn på människor som går på gatan. Om du bär reflex så har bilisten möjlighet att upptäcka dig från 125 meters avstånd, i jämförelse med  ca 20-30 meter med mörk klädsel utan.

Smart in the dark har utvecklats till ett innovativt svenskt varumärke. De tillverkar reflexer och accessoarer som inte bara gör så att du syns på vägarna, de är också snygga och praktiska att använda sig av i vardagen, till festen eller till jobbet. Med Smart in the dark´s produkter behöver du inte välja mellan att vara snygg eller säker. Och de har en mängd olika former och stilar som passar alla människor vid olika tillfällen.

Reflexerna är professionellt framtagna. Ann-Sofie samarbetar både med modedesigners och forskare inom säkerhet för att erbjuda fina och säkra reflexprodukter. De är inspirerade av nordiska mönster – Hjortron, Fjälltopp, norrsken och fläta. Nyhet för 2018 är mönster Lingon.

Nyhet för oktober 2018: Scarf som reflekterar 360 grader. Pris 799:-

Fler nyheter för 2018 är en scarf i svart och grått som reflekterar 360°, en gymbag med praktiska handtag, samt nya färger på de populära mössorna. Den nya kollektionen finns tillgänglig från och med oktober.

Gymbag med praktiska handtag. 799:-

Perfekt för vardagsmotionen

Till skillnad mot vanliga reflexer som hänger och dinglar, eller stora reflexvästar som täcker hela överkroppen, så har Smart in the dark tagit fram en kollektion specifikt för vardagsmotion. Den består av olika typer av reflexer där alla kan hitta sin favorit. Produkterna är dessutom CE-märkta och de är riktigt bra kvalitetsprodukter som går att tvättas och användas under flera säsonger.

För mer information om reflexerna, besök Smart in the darks webbsida och hitta dina egna favoriter.

 

Text: Moa Rana, Frilansskribent

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.