Våga be om hjälp

Våga be om hjälp

Att välja rätt löparskor är viktigt. SportHälsas skotest kan vara en hjälp och är bra för dig som vet vilken typ av sko du behöver. Vet du inte det kan du få hjälp. I sportbutikerna finns experterna och vi råder dig att våga be om hjälp. Det kan göra din löpning både enklare och roligare.

På väggarna hänger otaliga löparskor, olika märken och olika modeller och trots variationen ser de flesta snarlika ut. Vilka skor du ska välja beror bland annat på hur, var och hur långt du springer. Det kan kännas som en djungel, men lugn. Det finns en enkel väl att gå: Be om hjälp. I butikerna finns kunnig personal som kan guida dig till den sko som är rätt för just dig.

– Vi har olika hjälpmedel som vi använder för att ta reda på vilken sko kunden behöver, berättar Niclas Wikner, butikschef Intersport.

Löpbandet är en viktig hjälp, under förutsättning att kunden vill och kan springa. Efter att ha filmat ett par minuters löpning på löpbandet kan Niclas via ett datorprogram analysera vilken typ av löpsteg kunden har och därmed också få en bild av vilken sko som är lämplig.

– Efter att ha tagit reda på kundens träningsvanor och eventuella skadeproblem brukar jag plocka fram ett par olika modeller som passar. Sedan får kunden provspringa modellerna och kan då välja den som känns bäst.

En sådan analys kan ta allt från 10 minuter till 30 minuter, beroende på hur lång tid det tar innan kunden blir nöjd. Och de flesta som får hjälp av välja sko blir nöjda.

– Dessutom har kunden möjlighet att byta skorna inom 30 dagar om de sprungit med dem och inte är nöjd. Det är vår så kallade Nöjd-Kund-Garanti, som vi har i samtliga Intersportbutiker, säger Niclas.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras