Världens friskaste stad

Världens friskaste stad

Friskis&Svetis vill göra Stockholm till världens friskaste stad.

Friskis och Svettis Stockholm gör en insats för att göra Stockholm till världens friskaste stad. Ett första mål är att få 50 000 stockholmare att börja röra på sig under det här året.

I mitten av januari genomfördes en stafettjogg genom stan och manifestet för världens friskaste stad lämnades bland annat över till landstingsborgarrådet Filippa Reinfeldt och LO-ordförande Wanja Lundby-Wedin.

Stafetten, som var startskottet för satsningen, genomfördes av 50 Friskis och Svettis- funktionärer med Peter Rogeman, chef för Friskis och Svettis Stockholm, i spetsen.
– Vår förhoppning är att de viktiga beslutsfattare vi besökt kommer att ta stafettpinnen vidare och engagera sig för att göra Stockholm till världens friskaste stad, säger Peter Rogeman.

Friskis och Svettis manifest för ett friskare Stockholm baseras på fakta från Folkhälsorapporten, som är framtagen av Karolinska Institutet. Enligt den är det bara en fjärdedel av alla stockholmare som motionerar regelbundet och bara en av tio motionerar tillräckligt. Med den bakgrunden vill alltså Friskis och Svettis få igång fler, många fler, 50 000 i ett första steg. Om det lyckas kan andelen fysiskt aktiva ha ökat från 27 till 35 procent när nästa folkhälsorapport publiceras 2011.

Under året kommer Friskis och Svettis i Stockholm att genomföra en rad aktiviteter för att få igång stockholmarna, bland annat stadspromenader, träningstips på internet, lunchjogg, stavgång i mörker och träningens dag med gratis träning för alla.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.