Världens friskaste stad = Stockholm

Världens friskaste stad = Stockholm

Friskis&Svettis utejympa – i år med flera nyheter

För mer information:

Peter Rogeman, chef för Friskis&Svettis Stockholm, 0707-73 69 00 Lotta
Törnberg, informationschef för Friskis&Svettis Stockholm,
lotta.tornberg@sthlm.friskissvettis.se (Lotta.tornberg@sthlm.friskissvet
tis.se) alt. 0768-56 80 26

Aktuellt schema finns på   www.sthlm.friskissvettis.se

Friskis&Svettis Stockholms klassiska utejympa har vässats. Nyhet för i år är att föreningen erbjuder, förutom jympa: Yoga, Dans, Dans afro, Ki balans, Core och Off road utomhus. Alla pass är som vanligt kostnadsfria.

Från 14 juni till 19 augusti kan stockholmarna välja mellan 80 pass i fyra parker. Från lugna och meditativa pass, till pass fyllda av tuffa utmaningar och högt tempo.
   – Uteträningen är till för alla som vill njuta av sommaren och träning utomhus tillsammans med våra inspirerande ledare. Bra skor och kläder att träna i är allt som behövs, säger Peter Rogeman, chef för Friskis&Svettis Stockholm. Utejympan är kostnadsfri och ett viktigt steg för att lyckas med målet att få igång 50 000 stockholmare och göra Stockholm till Världens friskaste stad.
   Föreningen erbjuder liksom tidigare år även jympapass för fysiskt funktionshindrade.
Utejympan hittar du i Rålambshovsparken, Tantolunden, Skarpnäcks IP och Ängbybadet.

   Bakgrund till initiativet Världens friskaste stad: Siffror publicerade i Folkhälsorapporten 2007, för Stockholms läns landsting, visar att 350 000 av Stockholms stads 634 000 invånare, mellan 18 och 84 år, motionerar mindre än en till två gånger i veckan eller inte alls. I början av 2011 kommer nästa rapport och då vill F&S Stockholm att antalet fysiskt aktiva i Stockholm ska ha ökat med 50 000 personer.

www.varldensfriskastestad.se

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.