Utrustningen du behöver när du spelar esport

Att bli bäst i världen på något är inget som går att uppnå gör i en handvändning. Först och främst krävs det ofta många år av träning och disciplin men i de flesta sporter krävs det dessutom rätt typ av utrustning för att lyckas väl. 

Inom esport är det likadant. Precis som tennisspelaren behöver ett ordentligt racket eller sprintern behöver rätt skor, behöver esports-utövaren rätt typ av dator och andra tillbehör för att lyckas väl. Nedan listar vi det absolut viktigaste att tänka på när det kommer till utrustning för att lyckas med esport och hjälpmedel som kan ta dig en bit på vägen.

Spela på e-sport 

Den som väljer att inte själv delta i spelet utan istället satsar på att betta på esport är lyckligt lottad. Idag finns det flera sätt att göra detta på, det krävs enbart en dator eller mobiltelefon och en internetuppkoppling för att lyckas. Om du däremot satsar på att bli ett riktigt gaming-proffs, kan det var värt att inverstera i rätt utrustning. Du vill till exempel ha en dator med hög prestanda som är optimal för just gaming. 

Att spela esport på professionell nivå kräver definitivt en kraftfull dator. Eftersom esporten växt sig otroligt stark på senare år har det även kommit ut allt fler datorer skapade för just detta ändamål. En gamingdator ska förutom att vara kraftfull även vara prisvärd. Det viktigaste är rätt grafikkort och en bra processor. För att hitta rätt kan du behöva göra lite research. Du kan till exempel kika runt online hos affärer som säljer datorer och fråga någon i kundtjänsten om de kan rekomendera en dator som passar för allt du vill att den ska kunna göra. 

Rätt mus och tangentbord

Den som vill syssla med gaming professionellt bör definitivt fundera över sitt val av tangentbord och mus. När det kommer till tangentbord handlar det om allt från ergonomi (då du spenderar mycket tid vid datorn) till ljussättning och liknande saker som gör att det blir enkelt att urskilja olika knappar oavsett om det är mörkt i rummet. För att hitta några av marknadens bästa tangentbord för gaming, kan du även här behöva göra lite research.

När det kommer till rätt typ av mus för gaming kan det vara en fördel med sidoknappar och för somliga spel, till exempel i spel där du spelar som förstapersonskjutare, kan det var en bra idé med en mus med en hög uppdateringsfrekvens. 

Trådlösa möss har inte varit någon favorit bland esport-proffs. Detta är dock förändrat på senare tid då trådlösa möss blivit allt bättre och kan laddas under tiden de används.

Ergonomin är viktig

Som vi nämnde tidigare är det mycket viktigt för gaming-proffs att tänka på ergonomin. När du spenderar många timmar av din vakna tid vid en dator i olika statiska positioner kan det lätt bli att kroppen tar stryk. Det är därför viktigt med rätt stol och det kanske även kan vara en idé med ett höj och sänkbart bord.

Det finns numera även andra hjälpmedel att ta till för den som arbetar med gaming. Till exempel har företaget Flashe tagit fram en spelhandske med tillhörande sleeve som ska bidra till en bättre ergonomi och prestanda under spel. 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.