Utmana kroppen på succékonventet BollnäsEss!

Utmana kroppen på succékonventet BollnäsEss!

För åttonde året i följd arrangerar Bollnäs Kommun, tillsammans med Nordic Gym, succékonventet BollnäsEss. Under helgen 30 september till 1 oktober ger man såväl nybörjare som rutinerade motionärer chansen att utmana sig själva på nya, spännande sätt.

– Under senare år har vi i Sverige fått upp ögonen för träning och hälsa på ett nytt sätt. Vi ville skapa ett folkligt, attraktivt konvent med just träningen i fokus under en helg.

Syftet är att inspirera människor att våga utmana sig, att kliva utanför boxen, och att sprida ytterligare träningsmotivation till konventets deltagare, säger Anna Hammarström, konventansvarig för BollnäsEss.

Utmana kroppen

Årets konventtema är ”Utmana kroppen”, ett tema som kan tolkas brett.

– Vad som är en utmaning är högst individuellt för var och en. Alla behöver vi fylla på med olika saker, både fysiskt och mentalt. Därför har vi skapat ett brett program med stor variation i inslagen så att alla ska kunna hitta just sin utmaning. Det är lätt att man hamnar i samma spår i sin träning och därför vill vi ge möjligheten att bryta det mönstret, testa någonting nytt och få ytterligare motivation till att hålla igång, säger Anna Hammarström.

sites/default/files/Skärmavbild 2016-08-30 kl. 15.27.58_0.png

Hälsoinspiratören Blossom Tainton-Lindquist är en av konventets alla föreläsare som kommer att inspirera deltagarna under helgen.

Kända föreläsare
Liksom tidigare år erbjuder BollnäsEss ett hett startfält av duktiga presentatörer och kända idrottsprofiler som instruerar träningspass och föreläser om träning och hälsa. På den långa listan över föreläsare och presentatörer finner vi bland andra kändistränaren och före detta Biggest Loser-coachen Mårten Nylén, äventyraren Annelie Pompe, OS-medaljören Lars Frölander, dansaren Tobias Karlsson, hälsoinspiratören Blossom Tainton-Lindquist och kostexperten Kristina Andersson.

– Jag skulle vilja slå ett slag för Mårten Nyléns hinderbana, inslaget med Swim Run och 5-kampen med Mattias och Anna Sunneborn. Det tror jag kan bli riktiga höjdare, säger Anna Hammarström och fortsätter:

– Men oavsett vad du väljer så rekommenderar jag att du bokar med öppet sinne och vågar prova något nytt i år bland dina träningspass och föreläsningar. Att sätta sig ned och lyssna till en föreläsning hamnar exempelvis lätt i skymundan. Ibland fokuserar man enbart på den fysiska träningen och glömmer bort att låta sig inspireras och lyssna till andra människors kunskap och erfarenheter. Deras expertis är verkligen ovärderlig!

sites/default/files/Skärmavbild 2016-08-30 kl. 15.27.39.png

OS-medaljören Lars Frölander leder träningspass i simhallen och föreläser.

Anmälningarna till konventet rullar in dagligen, men Anna Hammarström understryker att det fortfarande finns plats kvar för den som vill anmäla sig.

– Konventet har varit väldigt populärt under tidigare år, därför har vi i år utökat antalet platser med 200 jämfört med i fjol. Aktiviteterna rymmer många deltagare, så än finns det gott om plats. Men jag rekommenderar att man bokar redan idag för att inte missa chansen och för att ha något riktigt kul att se fram emot redan nu, säger Anna Hammarström.

<!–[if gte mso 9]> <w:L

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.