Upplev kultur och natur i Peru

Upplev kultur och natur i Peru

Älskar du att resa och vill ta tillvara dagarna på din semester? Vi på SportHälsa tycker då att du ska göra semestern till ett riktigt äventyr och pröva Carpe Adventures äventyrsresor till Peru.

Det sydamerikanska landet som ofta kallas för kontrasternas land där det skiftande landskapet och klimatet möjliggör ett resmål för den som vill uppleva höga berg, regnskog och lämningar från inkakulturens storhetstid.

Sedan 2007 har Carpe Adventures erbjudit resor till jordens alla hörn och de står för ett hänsynsfullt resande och kan genom sina lokala samarbeten förmedla en genuin upplevelse av landet som du besöker.

–        Våra resor sker i mindre grupper för att få en mer personlig upplevelse av landet som besöks och vi har nära kontakt med människorna som lever i landet. Vi jobbar med olika stödprojekt och i Peru stöder vi bland annat en grupp kvinnor som har fått hjälp att starta ett vävkooperativ . Våra resenärer får träffa kvinnorna, ta del av skapandet och gynna verksamheten genom att köpa deras vackra hantverk, säger Marianne Walsh på Carpe Adventures till SportHälsa

Fördelen med att resa tillsammans med Carpe Adventures är också den mångfald av resor som går att göra inom landet. Marianne Walsh berättar att även den som har ett stort intresse för natur, arkitektur eller historia kan få sina kunskaper fördjupade av guider på plats.

–        VI har Discovery Adventures där varje unikt äventyr är inspirerat av programmen från Discovery Channel. Där kan man få mer fördjupad kunskap och det riktar sig till de som brinner lite extra för en viss destination eller som vill skaffa sig lite extra spetskompetens när det gäller arkitekturen, naturen eller kulturen. Att besöka Inkatemplen i Peru är verkligen en mäktig upplevelse som jag varmt kan rekommendera, säger Marianne Walsh till SportHälsa.

Att resa med Carpe Adventures är ingenting för den som vill spendera semestern vid poolkanten. I Peru ges möjlighet med alltifrån en vandring längs Inkaleden till ett Multisport äventyr med kajakpaddling på Titicacasjön och mountainbike cykling i Heliga dalen är höjdpunkter:

–        Peru har otroligt mycket att erbjuda med allt ifrån regnskogen i Amazonas, de fantastiska Inkaruinerna, en spännande historia, intressant kultur, vackra hantverk och alla vänliga människor, säger Marianne Walsh till SportHälsa

Joakim Kempe

SportHälsa

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras