Två smaskiga recept till jul

Två smaskiga recept till jul

Lindahls bjuder tillsammans med SportHälsa på två härliga recept. Unna dig en mysig stund i December.

Kaviarströmming

200 g dragen strömmingsfilé

gravningslag till strömming

2 ½ dl vatten

½ dl ättika

½ msk salt

1 ½ dl rysk yoghurt

2 msk kaviar (typ Kalles)

Blanda gravningslagen och lägg ner strömmingen. Låt marinera ca 6 timmar tills strömmingen är genomgravad. Häll därefter bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt.

Blanda samtliga ingredienser till kaviarsåsen och blanda ner strömmingen. Låt strömmingen marinera över natten.

Servera den gärna på knäckebröd med lite dill och hackad rödlök.

Vit choklad- och yoghurttryffel

sites/default/files/jul_yoghurtgodis.jpg

200 g vit choklad

100 g rysk yoghurt

50 g hasselnötter

50 g torkade aprikoser

1 dl riven cocos

Hacka hasselnötterna grovt och rosta dom i en stekpanna på medelhög temperatur. Hacka aprikoserna.

Sedan hackar du den vita chokladen och lägger i en bunke. Smält chokladen i micron på låg effekt alternativt i ett vattenbad. Vispa sedan snabbt ner yoghurten i chokladen, till en homogen kräm. Blanda ner hasselnötter och aprikoser. Kyl ner och rulla sedan små bollar av tryffeln. Rulla bollarna i cocos och ställ svalt.

Redaktionen

SportHälsa

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras