Trött på vintern? 6 uppiggande tips i väntan på våren

Kontraster gör livet och visst är det roligt med årstider, men det är ändå ingen garanti för att älska vintern. Om du inte gillar skidåkning eller att leka i snön på andra sätt kan kyla och mörker göra en låg. Men det finns knep för att bli på bättre humör och faktiskt trivas under vinterhalvåret. Här ger vi dig några förslag.

6 uppiggande tips i väntan på våren

1. Ta hand om dig själv – Se alltid till att ta hand om dig själv först, vilket automatiskt ger fördel till dem runtomkring. Och om du är trött på “den eviga vintern” passar det utmärkt att pyssla om dig själv lite extra. Unna dig att träna, ta ett långt bad, gör ansiktsmasker, boosta huden med fukt, tänd levande ljus, laga god mat och ta vara på mystimmarna hemma.

2. Starta nya rutiner – Oavsett om du vill börja styrketräna, springa, yoga eller gå upp tidigare på morgonen så är ett bra tips att bara gör det. Det behöver inte vara ett nytt år eller en måndag för att starta nya rutiner. Du kommer också må bättre av lite förändring, speciellt nu innan vårsolen tittar fram.

Styrkeövningarna som gör dig till en bättre löpare

3. Rensa kläder – Ut med det gamla och in med det nya. Strax ska vinterkläderna upp på vinden igen och vad passar då bättre än att redan börja rensa nu. Du får mer plats i garderoben och kan säkert hitta några plagg att skänka bort till välgörenhet.

4. Gör en to-do list – Och då menar vi en to-do-list med allt du mår bra av att göra! Perfekt att pricka av nu under sista vintermånaden. Du kommer må bättre i kropp och själ om du ser till att pricka av flera av dina punkter redan nu.

5. Inreda och pyssla – Har du alltid velat måla om ditt sängbord men inte vet när du ska ha tid för det? Gör det nu! Ditt hem kommer få ett lyft och du slipper skjuta upp sånt mer. Passa på att fixa iordning lite extra i hemmet, bytt till ljusare gardiner och köp med tulpaner att ha på bordet. Lite kan göra så mycket.

6. Planera – Semestern är inte allt för lång bort nu och vem älskar inte att börja planera in resor med familj eller vänner? Du kommer ha något härligt att se fram emot med en weekendresa i vår, eller en lång semester på västkusten med familjen. Se till att börja planera smått redan nu och du kommer känna dig piggare på stört.

Därför träna olika kvaliteter

Text: Sara Petrovic

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras